Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

ACAİP KİBİRLİ, İNANILMAZ HAVALARDAYIM…

 

Değilim aslında, beni bilen bilir ama, yıllarca ellerindeki diplomalarını maddiyat çengeline bağlamanın gayreti içinde o diplomayı ne için aldığının farkında bile olmayan insanlara karşı yaptığım işim için kibirliyim,  çokta havalıyım…

Ben bu sevdayı Ocak kulübüne elinde tutarak rahmetli babamla  gidip, o sporcuların başımı okşadığı gün aldım, ben kaleci Tameri,  Yener ÇeliğiAtanuruHayriyiCemal Yöntemi göreceğim diye küçücük bedenimi stadın duvarına arkadaşımın ellerinde çektiriken, kanattığım dizimin acısına aldırmadan onları seyrederek aldım..

Ben “Ocak-Ordu gücü- Yolaç- İdman yurdu” takımlarına gönül koydugum ve bende bu sahada oynayacağım dediğim gün aldım..Ünüversite de bile,  Erzurum da oynarken ilerde hoca olup Ordulu çocuklara hizmet edeceğim diye içimden geçirdiğim  gün aldım.

Evlendim, eşimle dogru dürüst pide yiyemedik bir Pazar günü,  çocuklarımla tatil yapamadım. Önceliğim, “Delikkaya- Köyhizmetleri- Telekom-Teyneli spor”un gençleri oldu. Ailemden çok onlarla vaktim geçti. Onlarla kar kış , yagmur çamur durugölde çalışırken, bugün oturduğu yerden konuşan, elinde bir diploma ile akıl veren paragözlere karşı, her daim kibirli  oldum, olmayada devam edeceğim.

Ben, üst düzey başkanlarla çalıştım..Ben Ergin Karlıbelden yöneticiliğin ince kalıplarını almış Bahtiyarın  yanında amatör gömleğimi terk ettim. Ben Fikret ağbinin elinde aldığım menejerlik gibi özel görevi Ordu sporda yaptım..Ben bu işi bilenlerdenim..Akıl verenlere bakıyorum, akıl almaz komik spor yaşantıları içinde çok amatörler..

Profosyonel oynamış olsalar da..

İşimi , disiplinli olmayı Fikret Ayabakan dan, teknik adamlığın inceliğini Üstün agabeyden, Futbolun terbiyesini ve iş ciddiyetinide Salih Aydogandan aldım, onlarla çalıştım aynı kulübede oldum..Yıllarca amatör ve profosyonel camilar içinde oldum; hoca olarak yönetici olarak..Kalkmışlar, Ordu sporda yaşanmış, bilmedikleri kulaktan dolma bir olay için sağda solda konuşuyorlar..

Ayıp beyler, size yakışmıyor. Onun içinde Ordu Sporda olmanız zor. Onun içinde Ordu spor sizin için aylık almayı düşünüğünüz ama ayrıldıgınızda asala ugramadıgınız yalnızca ekmek kapınız..Ben hep ordayım, durugölde Ordu sporla iç içe..Gönlümüz bir.

İşimide iyi yaparım, şimdi Ali Taç niye böyle yazdı hocam diye yorum yazacak, yada Erdem Gönül Ekişehir den hoca kafayımı yedi diye eline kalemi alacak, ama sizler bunu asıl sanıp   sakın yazmasın.

Bu sitemim bir amatör amiada çalışmayı kibirlerinden, az para veriyorlardan ters eli ile itenlere, kahvede aznif oynarken bizleri eleştiren sözde hocalara, ve durugölü yalnızca Zaferin turnuvasında hatırlayan diplomalı hoca geçinenlere..

Bir okul bahçesine gidip saatlerce çocuklarımı bakmış, sokaklarda bir yetenekli oyuncu bulabilirim diye arabaları ile arsalarda oynayan gençleremi  izlemiş. Çay içerken, Ordu sporda çalışan, olmaz denilen işleri iş adamları ve yönetimi ile yapan, spor okulu, Ordu spor sporcularına gece gündüz 24 saat mesai verenleri tenkit etmek kolay..

Ben, Ordu spora gelipte idmanı  olduğunda çalışıp,  bitince kahvelerinde soluğunu alan, ama hocayım diyede hava atan insanlardan olmadım. İşimi yaptım.

Ha il Özel idaresi, ha Teyneli spor ha Ordu spor..Aynı  cidiyetle ve iş ahlakı  ile. Bu yüzden konuşan maddiyatını diplomasında kazanmayı hayal edenlere saygı duysamda , bizi bunlarla karıştırmayın. Lütfen bir köşede olmadığınız yerdekileri eleştirmeyin, ahlak dersi vermeyin., Burdakilerin ahlakı tavan yapmış bir halde.

Ben obnların  çalıştığığı insanlar hakıkında nasıl dedikodu yaptıklarını  bilirim. Onlar kedi gibiler, seversen miyav, sevmessen çart diye tırmık.O yüzden  onlara karş daima kibirli ve yüksekten bakan olacağımmm.

Böyle biri olmadığımı  bilenler şaşırsa bile.

Ordu sporda çalıştıgım süre içinde işimi yapadıgımı  bana birisi ispat ederse elini sıkar kırk özür diler giderim..Çünkü Ordu sporda ordu sporlu Mustafa desinler diye çalışmıyorum, bana sunulan görevimi ii yapayım diye..

Aldığım terbiye bunu gerektiriyor.. Çocuk değilim, 30 senedir bu işle uğraşıyorum. Nerde nasıl  çalışılacağını bilirim..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar