Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

A 2 MAÇINDA OLANLAR

 

A 2 MAÇINDA OLANLAR

Samsun spor la sahamızda oynayacağımız maça Tokat bölgesinden, Ordu da görev yapmış, okurken hakemliğini bu ilde sürdürmüş bir kardeşimiz ve arkadaşları geldi diye mutlu olduk.

Hakikaten sevindik.

Turgut hoca ile yanına gittik, istekleri arzuları  varsa Metin kardeşimizin yanında onlara ilettik. Bu kadar güzelliğin yanında, maç başlayınca, o kardeşimiz dediğimiz hakemin “vampire, düdüğünün “giyotine”, kendisi ve yardımcılarının da birer “kazıklı voyvoda” ya döneceğini bilsek, takımı  sahaya sürmez, üç puanı kardeşlerimize vermez yollardık.

İnsan hayatından daha  önemli ne olur ki.

Niye derseniz, aylarca sakat olan, iyileşen Ordu spor içinde önemli bir isim olan Onur, bunların yanında alt yapıdan aldığı Hüsamettin, Yasin, Murat torunu” A 2 de oynamalarını, son durumlarını da kulüpten izleyerek görmek isteyen Cuper hocanın yanında, maçı kenardan izleyen Ordu sporun futbolcuları  bile maç boyu hakeme isyan ettiler. Onlar bile haksız düdüklerin karşısında çıldırdılar.

On dakika içinde Erdal ı, sonra Mustafa Döngez hocayı, 60 da Hüsamettin i, ardından Turgut hocayı sahadan çıkaran hakem Samsun Sporun 5 numaralı sporcusunun kucağına oturdu ve bir daha soytarılığından uzaklaşıp ta maça dönemedi. Komik olanda yan fileye vuran topa gol diyen bayan yan hakemin rezilliği bir yana duruşu, tayminki, bayrak tutuşu ile bunu hakem yapanların bu kızımızla ne bağları var araştırılması gerekir.

Skandal bir üçlü , ve utanılması gereken, asla spor tarihinde yeri olmaması gereken maç. Resmen üç cellat ve bu maçın içinde kurşuna dizilmeyi bekleyen Filistinliler vardı sahada…

Karikatürist insan olarak bunu böyle resmettim.

Bizim  İsyanlarımız sesimizle kaldı. İyi ki o sporculara bir şey olmadı diyeceğim, Murat ın ve Hüsamettin in tandonlaında ki krampon izleri derin yara.

Ama en büyük yara ise, aramızda üç beş sene kalıp, burada bizimle sporun içinde olan bir insanın bu kadar alçakça ve haince maç yönetip te çocukları katletmesine anlam veremedim. Hele Penaltıyı vermemesi onun sonunu hazırladı zaten. Ben buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Bu yeteneksizi sahalardan uzak tutun. Kandan, acıdan zevk alan insan hiç olur mu.

Ben desem bunu yanlı yazdı deyinde, ya oradaki izleyen yüzlerce insanların isyanına kim cevap verecek ki?

Allah ın dan bulsun hepsi.

Eğer gözlemci de;” it itin ayağına basmaz,” mantığı ile yazarsa onunda bu isyanlardan, beddualardan alacağı pay olacaktır.

Bir şey demekte istemiyorum ama ona, yanındaki arkadaşlarına da buna uydukları için yazıklar olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar