Yeni Osmanlı’nın sonu

 

Yeni Osmanlı’nın sonu

Her tür egemenliğini hızla yitirmekte olan ABD, Sovyetler gibi savaşmadan yıkılmamak için, Afganistan’a, Irak’a saldırdı. Başta orta-doğu olmak üzere dünyayı, kendi çıkarları doğrultusunda yeniden biçimlendirecekti. Ama onca askeri üstünlüğe karşın bu projenin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını gören ABD tröstleri daha yumuşak taktikler uygulamaya karar verdi.

Zenci ve Müslüman kökenli Obama ABD devlet başkanı oldu. Obama’nın başkan olması bir çok Müslüman ülkesinde sevinçle karşılandı, kurbanlar kesildi.

Türkiye’de bu yeni senaryoda Osmanlı rolü oynayacaktı. Bu amaçla, İsrail’e, AB liderlerine her türlü saldırılar serbesti. Erdoğan İsrail’i eleştirdikçe orta-doğuda destek buluyordu.

Ama olmadı işte, ABD’nin “Beyaz Bayrak”, “İyi Polis” rolü yürümedi. ABD yine Bush dönemi gibi sopasını eline aldı, Libya’ya saldırdı.

Ekonomileri iflasın eşiğinde olan başta Fransa olmak üzere, “Aydınlanma Devrimini” gerçekleştirmiş, ülkesinde “demokrasiyi tüm kurum ve kuruluşları ile yerleştirmiş” olan batı ülkeleri, yani leş kargaları, sözde insanların yaşamlarını savunmak adına özde petrol için Libya’ya kan yağdırmaya başladı.

Bölgenin yükselen yeni gücü olan, Osmanlı’yı yeniden canlandıracak olan AKP’nin de balonu söndü. Arap ülkelerin hamisi olacağını söylenen AKP anında Kaddafi’yi satarak, hami, Osmanlı olamayacağını ABD ve batını kuyruğuna takılarak göstermiş oldu.

 

ABD artık iyi polis rolünü terk etmiştir. Hiçbir ülke sınırlarının güç kullanmadan çizilemeyeceği ortaya çıkmıştır. Artık orta-doğu kan gölüne dönecektir. Artık Erdoğan İsrail’e, Fransa’ya, Almanya’ya vb. ülkelere sert eleştiriler yönetemeyecektir.

Artık AKP’nin de boyası dökülmüştür. Artık AKP de “Haclı orduları” içinde yer alarak Müslüman Arap halklarına ihanet etmiştir.

Bu savaşta, emperyalistler, bölge halkının ABD’ye tepkisinden korktukları için öne Fransa’yı  sürdüler. Ordusu tel tel dökülen, tüm araç ve gereçlerinin yarısına yakını kullanılamaz durumda olan Fransa elbette bu saldırıları tek başına yürütemez. ABD yine en kısa sürede baş aktör olacaktır.

Ya peki dünyanın en demokratik ülkesi kabul edilen Kanada’nın Fransa’dan sonra başrollerde yer almasına ne demeli? Hala İngiliz sömürgesi mi Kanada?

ABD kara operasyonunu düşünmediğini söylüyor. Kaddafi, hava saldırısı ile ne kadar etkilenir bilinmez.

Sonuçta orta-doğu kan gölüne döneceği kaçınılmaz görünüyor.

Ne olursa olsun ülkesini bu kan gölü dışında tutmasını bilen ülkeler/ hükümetler halkları için en büyük iyiliği yapmış olacaklardır.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar