Bremen mızıkacıları

 

Bremen mızıkacıları

 

Füze kalkanı:

Aslında bu projeyi en iyi, ABD kanalı olan Fox Tv tanımladı. "şimdi siz tabanca ile ateş ediyorsunuz, karşınızdaki de tabanca ile ateş ederek sizin merminizi havada vuruyor. Ne kadar gerçekçi bilemiyoruz" dedi. Burada tek bir füze söz konusu olmaz ve yüzlerce füze ateşlenirse, Fox tv mantığıyla, siz onlarca saçma olan tüfeğinizi ateşliyorsunuz karşınızdaki de onlarca saçması olan tüfeğini ateşleyerek sizin saçmalarınızı havada vuruyor. Gerçi adamlar Irak'a füze atıyor, füze Türkiye'ye düşüyor ya, olsun.

 

Bahçeli'nin önlemi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, WikiLeaks belgelerinde AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın İsviçre bankalarında hesabı olduğu konusunda iddiaları güvenilmez buldu. Sanırım, WikiLeaks belgelerinde kendisi için de bir şeyler çıkmasından korkarak peşinen önlem aldı.

 

Fişleme

Türkiye Komünist Partisi, "Türkiye hızlı bir şekilde dinci faşizme doğru gidiyor" diyor. Ya TKP söylediklerine inanmıyor ya da faşizmin ne olduğunu bilmiyor. Eğer faşizmin ne olduğunu biliyor olsa idi, illegal koşullara hazırlanması gerekirdi. TKP ne yapıyor, "Sol Dergi"ye abone kampanyası açıyor. Dergiye üye olmak için, ad-soyad-TC kimlik numarası yazacaksın. Bu abonelerin listesi değil sanki tutuklanacakların listesi. TKP bu öneriyi getiren TKP yöneticisini derhal gözden geçirmeli.

 

 

Erkan Baş kayıp

TKP Genel Başkanı Erkan Baş kayıp. Kimileri onu Okuyan ve Güler'in kaçırıp bir sığınakta gizlediğini ileri sürüyor.

 

"Benim adım Kemal"

"Kaynağı nereden bulacaksın" diye soranlara Kemal Kılıçdaroğlu, "benim adım Kemal" diyor. Yani kendisinin çok güvenilir olduğunu söylüyor. Daha genel başkan olalı 3-5 ay oldu. Bakın Kılıçdaroğlu ne yaptı: "CHP kongrelerinde blok liste değil çarşaf liste olacak" dedi, blok liste oldu. Kendisinin hazırladığı blok listeye bile güvenmedi MYK'yı tek başına kendisi seçti. "Seçimlerde Milletvekili adaylarını üyeler seçecek" dedi. Şimdi ise, üyelerle, eğilim yoklaması ile, merkez ataması ile demeye başladı. Ne diyelim adı Kemal!!!

 

Acemi elçi!

ABD Türkiye'ye 500 istihbaratçı göndermiş bunlar AKP politikasını belirleyip, Başbakan Erdoğan'ın ne konuşacağını, yandaş medyanın ne yazacağını, nereye ne silahlar gömüleceğini ve nasıl bulunacağını, kimin Ergenekon davası ile tutuklanacağını belirliyorlarmış. ABD büyükelçisi de kalkmış basın özgürlüğü konusunda Türkiye'nin tavrını anlayamadığını söylemiş. Başbakan haklı, adam acemi canım, acemi, hem de çok acemi.

 

Ergenekon'a üye olmak

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na, Danıştay 2. daireye, Maraş'a, Çorum'a git, 1 Mayıs'a, Diyarbakır'a, Tunceli'ye git orada Ergenekon'u bulursun, üye olursun diyor. Peki Ergenekon oradaysa Başbakan neden güvenlik güçlerini değil de Kılıçdaroğlunu oralara gönderiyor?

 

"Koltuğa yapışma"

Başbakan Erdoğan, "seçimde ikinci parti çıkarsam istifa ederim. Siz de istifa edecek misiniz? Ama onlar koltuklarına yapışmış kalmazlar ki" diyor. Sanırım Başbakan Deniz Baykal'ı CHP Genel Başkanı sanıyor. Kılıçdaroğlu daha başkan olalı 3-5 ay oldu. İstifa etmesi için çok erken değil mi?

 

 

Bahçeli kimi koruyor?

Subay eşlerinin bir dizi etkinlik planları hazırlamasına, Anıtkabir'de Ergenekon soruşturmasını Ata'ya şikayet etmesine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli neden karşı çıkıyor?

 

Bremen mızıkacıları

AKP'li bir bakan CHP'yi Bremen Mızıkacılarına benzetmiş. Şimdi gel de, gülme.

 Sahiplerinin kendilerine olan kötü tutumundan dolayı evden kaçan bir eşek, bir köpek, bir kedi ve bir horozun Bremen'e gidip orada müzisyenlik yapma düşleri ana temadır. Yola çıkarak iyi arkadaş olurlar. Bir kız ve annenin evine giren hırsızlar girdiği bir evin önünde dururken bir canavar silüetini andırmaları (eşek üstünde köpek, onun üstünde kedi, onun üstünde de horoz) ve hepsinin bağırması sonucu ortaya çıkan kakafoni hırsızları korkutur. Bu canavar silüetinden korkan hırsızlar bir daha asla geri dönmezler. Dört kafadar da bu evde yaşarlar. (http://tr.wikipedia.org/wiki/Bremen

 

)


Keşke CHP'de Bremen Mızıkacıları gibi olsa o zaman belki biz de hırsızlardan kurtuluruz.

 




Önceki ve Sonraki Yazılar