29 Ekim Cumhuriyet mitingi niçin yasaklandı?

 

29 Ekim Cumhuriyet mitingi niçin yasaklandı?

 

Muhabirimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mitinginin yasaklanmasının arkasındaki gerçeklere ulaştı.

 

Üst düzey AKP yöneticilerinin katıldığı toplantıda mitingin yasaklanması kararı çıktı.

 

Muhabirlerimiz; Ulusal basında yer alan; “radikal unsurların provakasyon yapacağı” haberleri, gerçeği perdelemek üzere üretilmiş yalan haber olduğu; gerçeğin ise çok daha ağır olduğunu ortaya çıkardı.

 

MİT’in, Emniyetin, Genel Kurmay’ın, Jandarma İstihbaratının bile bilgisi olmadığı toplantının perde arkası:

 

Eğer mitinge izin verilirse, çok tehlikeli şu gelişmelerin olacağı görüş birliğine varıldı.

 

1-     mitinge yüzbinlerce kişinin katılacağı;

 

mitinge katılanların; gelmiş geçmiş en demokratik, barışçı, Türkiye’yi dünyanın en saygın ülkesi yapmış AKP iktidarını eleştiren sloganlar atabileceği, hatta bazı radikal unsurların; “gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek!” sloganı bile atabileceği,

Türkiye’nin gelişmesinden son derece rahatsız olan dış güçlerin paralı adamları tarafından, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” sloganın da atılacağı 1. dereceden istihbarat edilmiştir.

 

2- Halkına zulüm eden Esed’in bazı paraları ajanlarının da, “Türkiye, Suriye kardeştir!, emperyalist savaşa hayır!” gibi sloganlar attırarak, Türk halkının sanki Esed rejimini destekliyor imajı verilerek AKP hükümetini, ABD ve İsrail karşısında güç durumda bırakmak isteyebileceği, bunun için “acilciler” gurubu ile protokol bile yapıldığı ortaya çıkarılmıştır.

 

3-     Eğer bu mitinge izin verilmesi durumunda;Türkiye’nin gelişmesini istemeyen dış güçler, Esed’in paralı ajanları, “acilciler” gibi ne kadar Türkiye karşıtları varsa önümüzdeki günlerde de böylesi kitlesel eylemler yapabileceği kesin bilgisine ulaşılmıştır.

 

Tüm bu nedenlerle Türkiye’nin bölgesel ve küresel güç olmasını istemeyen paralı militanların oyununa gelinmemek üzerine, Ankara, Ulus, ilk meclis binasının önünde yapılmak istenen mitinge izin verilmemiştir.

 

Muhabirimiz ayrıca, son derece gizli şu karara da ulaşmıştır;

 

“Özgür Suriye Ordusu’nun” 150 dolar aylık maaşı az bularak Esad ile 300 dolar’a anlaşarak, Türkiye’ye yönelik, silahlı ve bombalı eylemlerde bulanabileceği haberlerinin yalan olduğunu ama her olasılığa karşılık, hükümete, gerektiğinde paralı askerlerin maaşını 500 dolara çıkarma yetkisi verilmiştir. (bu bilgi,  “Özgür Suriye Ordusu’nun” grev yapmaması veya Esad ile anlaşmaması için son derece gizli tutulacaktır.)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar