SAYIN VALİ'YE AÇIK MEKTUP

 SAYIN VALİ'YE AÇIK MEKTUP

Bilmiyorum haberiniz oldu mu Sayın Valim?

Dün yine Öğrenci servis araçlarından birisi ,yine Perşembe yolunda, yine aynı saatte,yine tecrübesiz bir şoförün kullandığı ve yine aşırı hız nedeniyle bir kaza yaptı.

Aşırı hız  nedeniyle diyorum ,çünkü aynı servis aracında benim çocuğum da vardı.

Çocuğuma kazadan sonra sorduğum ilk soru,aracın hızlı gidip 
gitmediği ile ilgili idi.

Perşembe Efirli Anadolu Öğretmen 
Lisesi öğrencilerinden yaralananlar oldu.

Sizin duyarlı 
bir insan olduğunuzu çok iyi biliyorum.

Bugünkü mahalli gazelerde bir hafta önce yine öğrenci servisi kazasında hayatını kaybeden Bindaş ailesini ziyaret edip taziyede bulunmanız bile sizin hassasiyetinizi ve duyarlılığınızı gösteriyor. Ama burada yaptığınız konuşmada servis araçları ile ilgili denetimlerin  arttırıldığını ifade etmişsiniz.

Dün kaza yapan sürücünün şoförlük tecrübesinin yeterli olmadığını düşünüyorum. Hız sınırının aşırı olduğu herhalde polis raporlarına 
yansımıştır.

Düzelen bir şey yok Sayın Valim.

Düzeltilmesi gereken bir çok sorun var.

Önce İl Trafik Komisyonu bu sorunu sil baştan ele almalı. Çok profesyonel bir yapısal desteğe ihtiyaç var. Burada asıl sorun insan unsurundan kaynaklanıyor.Teknik sorunlar giderilebilir.

Acilen insan unsuru ile ilgili sorunları çözmeniz gerekiyor.Öğrenci 
servisleri ile ilgili en yetkili ve sorumlu makamın başındaki insanlardan başlayacaksınız.

Bir önceki kazadan sonra Milli Eğitim Müdürü Hastahane önünde bir açıklama yaptı.Dinleyince  çok şaşırdım.Alınması gereken tedbirleri sıralıyordu. Madem bu tedbirleri biliyordun da bu güne kadar nerede idin kardeşim?

Öğrenci Servisleri ile ilgili uygulamada Milli Eğitim Müdürlüğü'nün
direkt sorumluluğu yok bunu biliyorum.

Daha önce Belediye Başkan Yardımcısı olarak İl Trafik Komisyonu toplantılarına katıldığımdan bu uygulma ile ilgili konulara vakıfım.Burada Milli Eğitim Müdürlüğüne  fazla da haksızlık yapmak istemiyorum.

Ama ortada ÖĞRENCİ ile ilgili  bir sorun var ise gerekli tedbirleri almak veya aldırmak Milli Eğitim Müdürlüğünün görevidir.Bir hafta önce bir olay yaşanmış ve bir  aile ocağına ateş düşmüş.Ama aynı 
kusur ve hatalardan dolayı kazalar hala  devam ediyor ise sorun 
çözülememiş demektir.

Yukarıda insan unsurundan behsettim. Zincirin son halkası ise en önemli halka.O da sürücüler.Gelin önce onlardan başlayalım. Bu da EĞİTİM  ile olur.

Milli EĞİTİM'İN  görevi de EĞİTMEK değil mi?Eğitmek yani düzeltmek.

Eğri olanı düzellttirmek de Sizin göreviniz Sayın Valim.

Önceki ve Sonraki Yazılar