ORDUSPOR KURUMSALLAŞIYOR MU?

ORDUSPOR KURUMSALLAŞIYOR MU?

Orduspor'da işlerin pek iyi gitmediği günlerde Orduspor'la ilgili yazı yazmak istemedim.
Konya'da alınan beraberliğin ardından Orduspor'la ilgili çoktandır yazmak istediğim bir yazıyı yazmak bugüne kısmetmiş.

Orduspor'da puan sıralamasında hakettiğimiz
yerde değiliz.Sezon başında hedef çok yüksek gösterildiğinden kaybedilen maçların ardından belli bir panik yaşanmış ve peşpeşe teknik heyet değişikliğine gidilmişdir.
Bu işin teknik yönü.

Ben bugün bu konuya pek değinmeden Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen'in ortaya attığı ve çok önemsediğim Orduspor'un kurumsallaşması
ile ilgili düşüncelerimi yazmak istiyorum.

Belki de bu herkesin bildiği bir proje.Hele hele attığım bu manşetten sonra spordan anlayan herkes ne yazacağımı çokdan tahmin etmişdir.Çünkü şehir kulüplerinin kurtuluşu kurumsallaşmakdan geçiyor.

Nedir kurumsallaşmak?

Kulübün özel bir şirket mantığı ile yönetilmesidir.

Özel sektör nasıl ki diğer şirketler gibi serbest piyasa düzeni içinde hızlı bir yarışın içinde ise, kulüpler de şirketler gibi profesyonel bir mantıkla yönetilmek zorundadır.

Orduspor
kurumsallaşmanın ilk adımını tesislerde başlattı.Yapılan yenilikler ile ISO 9000 belgesi alınabilecek duruma gelindi.Stadyumun 10 yıllığına kiralandığını biliyoruz.

Bu da önemli bir adım.Kapalı tribün içinde loca Projesi de çok yerinde bir proje. Süper lig takımlarınıdan üç büyüklerin tamamen bir şirket mantığı içinde yönetildiklerini
görüyoruz.

Devamlı üretken olmaya ve tesisleşmeye gidiyorlar.Şimdi asıl konumuza dönelim.Nedim Türkmen Orduspor Başkanı seçildiğinde bir yazı yazmışdım.

Nedim Türkmen'in iyi bir hesap adamı ve iyi bir şirket yöneticisi olmasından dolayı Orduspor'un geleceğinden ümidli olduğumu belirtmiştim.Geçen hafta basından takip edebildiğim kadarı ile Orduspor'un kurumsallaşmak yolunda ilk adımı attığını öğrendim.

Sayın Türkmen Orduspor Uluslararası Spor Akademisi ve
Orduspor Koleji'nin çalışmalarda son noktaya gelindiğini açıkladı.

Bu projeler gerçekleşir ise, Orduspor altyapı konusunda çok önemli bir adım atmış olacaktır. Orduspor'un geleceği için önce altyapı sorununu çözmesi gerekiyor.

Bunun tek çözüm yolu ise profesyonel kurumsallaşmadır.

Emeği geçenleri kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar