BELEDİYE BAŞKANI’MIZA TEŞEKKÜRLER

BELEDİYE BAŞKANI’MIZA TEŞEKKÜRLER

“Her yapılana şaşı değiliz.Doğruya doğru.” Diye yazmış bu gün  Rüştü Baş ağabeyimiz.

Doğru söze ne denir ki?

Bu gün ben de bu sözü haklı kılan bir yazı ile karşınızda olacağımdan bu kısa alıntı ile sizlere merhaba demek istiyorum. Hem de sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ederek.20267

Bu güne kadar Belediye Meclis Üyesi olarak Belediye ile ilgili sorunlara daha yakın olmamdan dolayı belediye ile ilgili projelerden eleştirdiklerim olmuştur Ama yapılan projelerden doğru bulduklarım da olmuştur.

Mesela Yeni Mahalle Cumartesi Pazarının olduğu yere yapılan Otopark ve Alışveriş Yeri Projesinin doğru olduğunu Belediye Meclis toplantında da dile getirerek teşekkür ettim. Bunun yanında Bucak Mahallesindeki Semt Pazarı Projesi için de yine meclis toplantısında teşekkür ettim ve keşke pazar alanının altına da otopark yaparak projeyi zenginleştirebilseydik dedim.

Yani doğru olanın her zaman yanında olduk.

Ama doğru bulmadığımız projeleri de eleştirdik. Ak-Parti  meclis grubu olarak her zaman bağcıyı dövmek değil,üzüm yemekten yana olduğumuzu gösterdik.Mesela Belediye Meclisi bütçesinin denetiminde iki arkadaş teleferik ihalesinde yükleniciye fazla ödeme yapıldığı endişesi ile bütün siyasi parti temsilcileri aynı rapora imza atarak bir ilki gerçekleştirdik.

Çünkü aklın yolu birdir diyerek bir yanlışı düzeltme konusunda birleştik.Eğer söz konusu Ordu’nun menfaatine ise orda siyasi parti tercihi değil,doğru olanların tercih edilmesi idi ve biz bunu başardık.

Konunun düzeltilmesi için ilk olarak Belediye Başkanımız ile görüştük.Kendileri de konuya hassasiyet gösterdiler ve inşallah gerekli düzeltmeler yapılacaktır.Bizim niyetimiz burada da üzüm yemek idi.Belediye Meclis üyeleri bizleri bu göreve seçerken hem vicdani hem de ahlaki olarak bize büyük bir sorumluluk yüklediler.Biz her gördüğümüz eksikliği Ordu halkı adına açıklamak zorundaydık.Hiç bir zaman sığ ve mesnetsiz bir politikanın peşinde olmadık.Partilerimiz ayrı olsa da her yapılana şaşı değiliz.Her yapılan iyi hizmete de teşekkür etmeden yanayım.Dönelim konumuza.Yani teşekkürün nedenine.

Yazılarımı takip edenler hatırlayacaktır.

Geçen hafta Boztepe ile ilgili bir yazı yazmıştım.Şu anda Boztepe’de teleferik üst istasyonu ile Boztepe tesisi arasına bir inşaat yapılıyor.

Yaklaşık olarak 50m.uzunluğunda devasa bir beton dökümü ile adete bir ÇİN SEDDİ yapılıyor.Yol seviyesinden başlayarak bir kat daha atılarak Boztepe seyir terasını tamamen perdeleyen bir inşaat yükseliyor Boztepe’de.

Benim Ordu’lum hala uyuyor.

20268Yetkili ve ilgili bütün organları göreve çağırdım.

Kimseden çıt yok.

Meslek odaları,Çevre ve Doğayı koruyoruz diye ortalıkta cirit atan derneklerden ve diğer sivil toplum örgütlerinden  hala ses yok.

Hani HESLERE karşı olan köylerde kentlerde ortalığı velveleye veren örgütler dernekler gözünüze perde mi indi?

Bu kadar sessizliğe rağmen biz yine sessiz kalmamayı tercih ederek son kez Belediye Başkanı ile görüşmek istedik.

Bir grup Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımız ile Sayın Başkan’a hassasiyetlerimizi ve nedenlerini ilettik.Sayın Başkan’dan şunu rica ettik.

Yerini görmeden buna karar vermeyelim dedik.Kendileri bizi kırmadılar ve Pazartesi günü Boztepe’ye giderek yapılan çalışmayı yerinde inceleyeceğiz.

Benim kanaatim şudur ki,bu şehrin imarından ve estetiğinden sorumlu en tepe insan Belediye Başkanı olduğuna göre,kendileri bu yanlışlığı yerinde görerek en doğru kararı vereceklerdir.

Bizim hassasiyetimiz bir ise Sayın Başkan’ın hassasiyet ve sorumluluğu ondur diye düşünüyorum.

Görüşmemiz neticesinde edindiğim kanaat Sayın Başkan’ın bu yanlışlıktan döneceği yönünde olduğundan şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum. ,

Ben en azından vicdanen çok rahatım.

Bütün bunlara rağmen bu ÇİN SEDDİ yapılırda Boztepe’nin seyir terası kapatılır ise, ben yarın Allah ömür verirde torunlarım ile Boztepe’ye çıkar isem başım eğik olmasın ve benim torunlarıma söyleyecek bir sözüm olsun istiyorum.

Çok yazdım çizdim ama bu ÇİN SEDDİNE mani olamadım diyebilmeliyim. Ama bunu herkes diyebilmeli.

Eğer bu ÇİN SEDDİ buraya yapılırsa Seyit TORUN TORUNLARINA ne anlatır onu da unutmamalı diye düşünüyorum.

Ben şimdiden Belediye Başkanı’na teşekkür etmek istiyorum.İnşallah bu teşekkürü geri almak zorunda kalmam.

HEP BERABER BİR İNŞALLAH DİYELİM Mİ? İNŞALLAH.

Önceki ve Sonraki Yazılar