KİMİ BEYAZ SAYFA AÇAR KİMİYSE YENİ BİR KAPKARA ÇARŞAF

KİMİ BEYAZ SAYFA AÇAR KİMİYSE YENİ BİR KAPKARA ÇARŞAF

Yeni bir kara çarşaf. Türbanla özgürleşen hem cinslerim “ kara çarşaf ” la özgürlüklerinin doruğuna taşındılar.

Bu sessizliği kim bozacak diye bekleyemeden sesimi yükseltiyorum; Ey Türkiye"de hala bir kimlik ifade etmeyen, nüfus kağıdı olmayan, olanın nüfus kağıdı babasına teslim edilen, evlenince ölene kadar kocada olan, üzerine yeni ve genç kadınlar gelen, kendi bir odada çocukları ile ayaklı bacaklı yatarken yanda bir başka oda varsa genç eşiyle(karıyla) yatan adamın nefesini dinleyen, itiraz ettiğinde soyun diyerek yeniden koynuna girilen, bütün bunları reddedince sülalenin en küçük erkek çocuğu tarafından adına TÖRE DENEN KATLİAMA MARUZ kalan kadınlar özgürleştiriliyor. Nasıl mı? sadece gözleri açıkta kalmış olan kapkara çarşafla kadınlar siyasi yaşama çekilerek. Bütün beden sarılı iken daha kolay özgürleşeceğini düşünüyor besbelli ayni zamanda sosyal demokratta olduğunu söyleyen bir parti.

Türkiye"de yılları hep ama ve ancaklar la geçirdik. 82 Anayasası en somut örnektir bu ancak ve amalara; demokrasi gereklidir ancak, herkes eşit olarak haklardan faydalanmalıdır ancak, ana dil konuşulmalıdır ancak, Aleviler bu ülkenin vatandaşlarıdır ama bizim istediğimiz olmak koşuluyla, hatta kadınlarda insandır ancak ve ama gibi söylemlerden ilk aklıma gelenler.

Bu günler yine biz bu ülkenin sade ve belki de istenmeyen kişileri için ama ve ancak lı günler. Yerel Seçimler kapıya dayandı kendi iç dünyamızı, içimizdekileri ikna edebilmek için adeta kendimizle her an hesaplaşmaya girdik. Muhafazakarlığın, ülkenin bağımlılığının, yolsuzluk ve yoksulluğun doruğa ulaştığı, bürokrasideki kadrolaşmanın tamamen gericileştiği, adeta insanların inançları, dilleri, cinsleri, göç ettikleri bölgeleri noktasında kategorilere ayrıldığı bir süreçte kapıya yerel yönetim seçimleri geldi dayandı. Mevcut olandan kurtulmak lazım bu noktada tam kendimi ikna ediyorum, doğru olanın bu olduğuna inanıyorum karşımda bir fotoğraf duruyor; Başbakandan sonra Kadından ve Aileden sorumlu Devlet Bakanının da 3 çocuk doğru tercihtir dediği günlerde sola, sosyalistlere bıraktım onları liberallere dahi bir türlü açılamayan parti açmış kucağını kara çarşaflılara “ gel, gel, gel babana gel” diyor. Ve bu kucak açma hangi günlere geliyor ayni zaman da bizlerin Üzmez"leri üzmeye çalıştığı günlere, yüz binin üstündeki Alevinin meydanları doldurup özgürlük, eşit yurttaşlık hakkı diye seslendiği kimliğine ve inancına daha fazla sahip çıktığı günlere, binlerce Kamu Emekçisinin alanları doldurup “ yolsuzluk ve yoksulluğa isyan ettiği” günlere denk geliyor bu seremoni.

YANİ TOPLUMSAL MUHALEFETİN ÖRGÜTLENDİĞİ, SESİNİ YÜKSELTİĞİ , İNSANLARIN KAPALI MEKANLARDAN ÇIKIP ELELE VEREREK MEYDANLARI DOLDURDUĞU GÜNLERDE HEMEN KARŞIMIZA YENİ BİR FOTOĞRAF DAHA GENEL BAŞKANIN TAKTIĞI ROZETTEN SONRA ERZURUMDA BİR KADIN KAPKARAÇARŞAFLI BİR KADINA TÖRENLE ROZET TAKIYOR. HER HALDE BUNADA YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI DİYECEĞİZ.

Ne denilir buna el insaf.

Arayınca sadece belki gözlerini görüyorsun bu kadının. Bir sanatçıda acıdığını dile getiriyor bu günlerde öyle kadınlara aman aman çok tuhaf muhtemelen o sanatçının annesinin kemikleri sızladığı gibi rozet takan parti genel başkanını görünce Madımak"ın alevleri de daha fazla yükseliyor, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu ve örneklemelerle bundan 80 yıl önce ile birleştirip ayni kategoriye sokulan Sayın İnönü"nün de kemikleri sızlıyordur. Bu görüntüler korkarım yeni kara çarşaflıları partiyle buluşturmayacağı gibi oy verenlerin oylarını bir kez daha düşünmesini getirecektir.30.11.2008 ANKARA

Emel Sungur

Önceki ve Sonraki Yazılar