DEMOKRATİK ALEVİ ÖRGÜTÜNDE BİR KADIN BAŞKAN

 

DEMOKRATİK ALEVİ  ÖRGÜTÜNDE BİR KADIN BAŞKAN

23 Nisan 2011 tarihinde yapmış olduğumuz vakıf kurucular kurulu toplantısın da yeni yönetim seçildi. 

Bundan çok kısa süre önce 27 Mart tarihinde Dumlupınar üniversitesi yardımcı Doç.Dr. Şehriban Şahin Kaya’nın açıklamış olduğu “ Kadınsız Alevilik” makalesi ve araştırması bizi bir kez daha düşündürdü. 

Bizler Alevi örgütlerindeki kadınlar olarak bu başlığı çok tartıştık. Aslında mukayese de bir yanlışlık vardı, karşılaştırma Sünni- Alevi kadın arasında yapılınca çok doğru gelmiyordu açıklanan bu sonuçlar. 

Ancak ne yazık ki örgüt yönetimlerindeki tek cins, Çalıştay süreci Doç. Dr. Şehriban Şahin Kaya’nın söylediklerini doğrular nitelikteydi.

Bu konuda biz kadınların hassasiyeti, almış olduğumuz değerlerin su yüzüne çıkması ve geçmişle tekrar bağlantı kurma mücadelemiz örgütümüzde etkisini göstererek yeni yapılan genel kurulumuz da bir kadın başkan seçerek bir bakıma diğer örgütlenmelere öncülük etmek istedi. Bu süreçte katkısını esirgemeyen eski yönetimimize, başkana, kurucular kurulu üyelerine ve genel kurula katılarak benim seçilmem noktasında destek veren canlara çok teşekkür ederim.

Bu örneğin çoğaltılmasını kişisel olarak değil toplumun geleceği için çok önemli görüyorum. Ayrıca Pir Sultan Abdal’ın köyü olan Banaz Köyünün her ferdinin göstermiş olduğu sıcak sevgi beni onurlandırdı. Ezber olarak her satırı belleğime yazılmış olan “ dönen dönsün ben dönmezem yolumdan “ diyen Pir Sultan Abdal’ın deyişindeki sözleri bende “ Dönmezem yolumdan” diyerek tekrarlıyor ve tüm canlara minnetlerimi bildiriyorum.

Umarım bu örnek çok önemsediğimiz toplumun örgütlenmesi noktasında pek çok kadının yolunu açar. Biz bu yola hizmet eden yolcular ve toplumun yarısını oluşturan kadınlar olarak demokratik platformlarda her zaman yerimizi alacağız. ([email protected])

Saygılarımla. 25.04.2011

Emel SUNGUR

Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Vakfı  Başkanı

Önceki ve Sonraki Yazılar