“ BENİ DÜNYAYA LEYLEK GETİRDİ”

 

“ BENİ DÜNYAYA LEYLEK GETİRDİ”

Bülent ARINÇ   “Hayat seksten de ibaret değildir. Bir kısım  çağdaş düşünceye sahip olduklarını  söyleyenler sadece içki ve seksle olaylara bakıyorlar. Çağdaşlığı içki kadehlerine aramak ve orda olmak isteyenlere ithaf olunur" dedi.

Elbette bu isim hepimizin bildiği bir isimdi. Bülent Arınç  ne yazık ki siyaseti uzun yıllardır yönlendiren bir isimdi. Böylesi bir açıklama yaptığına göre bildiği şeyler doğrultusunda yapmıştı bu açıklamayı. Bülent Arınç internetteki “KİM, KİMDİR?” sayfalarından bulduğuma göre böylesi bir özgeçmişe sahipti.

” Bülent Arınç, 1948 yılında Bursa'da doğdu. Manisa Lisesi'nden mezun olan Arınç, 1970 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Manisa'da uzun süre serbest avukatlık yaptı. Üniversite yıllarından itibaren siyasetle uğraşan, gençlik kolları başkanlığı yapan Bülent Arınç, il başkanlığı görevinde de bulundu. 24 Aralık 1995'te milletvekili genel seçimlerinde Refah Partisi'nden (RP) Manisa Milletvekili seçilen Arınç, RP MKYK üyeliğinde bulundu. Bülent Arınç, bu dönemde TBMM Adalet Komisyonu ile Türkiye-AB Karma Komisyonu'nda çalıştı. Arınç, RP'nin (Refah Partisi) 15 Şubat 1998'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması ve kapatma kararının 22 Şubat 1998 tarihli Resmî Gazete'de yayınlanmasından sonra, 27 Şubat 1998'de bir grup arkadaşıyla beraber 17 Aralık 1997'de kurulan Fazilet Partisi'ne (FP) geçti. Arınç, 18 Nisan 1999 milletvekili genel seçimlerinde FP'den Manisa Milletvekili seçildi. İki yasama döneminde FP Grup Başkanvekili görevinde bulunan Arınç, ayrıca TBMM Dışişleri Komisyonu üyeliği yaptı. Bülent Arınç, FP'nin "Yenilikçi Kanat" milletvekilleri arasında öne çıkan Kayseri Milletvekili Abdullah Gül ile beraber hareket etti ve 14 Mayıs 2000'de toplanan FP 1. Olağan Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlığa adaylığını koyan Gül'ü destekledi. RP'nin ardından, FP'nin de 22 Haziran 2001'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasının ardından bu partiye mensup milletvekillerinden "Yenilikçi Kanat" olarak adlandırılan grubun 14 Ağustos 2001 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Arınç, TBMM Grup Başkanı görevine getirildi. Bülent Arınç, 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan Milletvekili Erken Genel Seçimlerinde üçüncü kez Manisa Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. Arınç, 19 Kasım 2002'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçildi. Manisa Milletvekili Bülent Arınç birinci oylamada Anayasa'nın istediği çoğunluğu sağlayarak, 369 oyla TBMM'nin 22. Başkanı oldu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı 
01 Mayıs 2009 günü Başbakan tarafından açıklanan yeni kabinede Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak yer aldı.”

Bu üstte yazılı bölüm benim değerlendirmelerim dışında alıntılardan ibaret.

Altta yazmaya çalıştığım, sizlerle paylaşmaya çalıştığım bilgiler ise son yıllarda çok reddedilen bilimsel verilerden aldığım değerlendirmeler ve adlandırmalar. Bende bu altta yazılanları ilgilenmeseler de çok büyük mertebelerde bulunan Bülent Arınç ve onun gibi düşünen yol arkadaşlarına ithaf ediyorum. Çünkü kendi bilgilerime,35 yıllık evliliğe, almış olduğum eğitime, bu güne değin okuduklarıma, yazdıklarıma belki de güvenmeyerek karıştırdığım ansiklopedi sayfalarından farklı bilgiler aldım.

Seks “cinsellik, cinslik, cinsiyet” sözlük anlamı. Birinci aşama olarak bunu öğrendim 2. Aşama “acaba seks yapmadan çocuk olur mu?” Bunun yanıtını ise ne yazık ki Bülent Arınç’ın ifadesinde olduğu gibi “ seks düşünülmeden ve seks yapmadan çocuk olmayacağını” okudum baktığım yazılardan algıladım. Bilgi ve birikimim, algılamam eksik olabilir bunun aksi bir yöntem biliyorsa Sayın Arınç o bilgileri kamuoyuyla paylaşmalıdır. Çünkü aksi takdir de Başbakan’ın topluma vermiş olduğu görev olan en az 3 çocuk yapma görevi yerine getirilmemiş olacak ve asla yapmamamız gereken ( Bu öneri başbakan değil kim tarafından gelirse gelsin benim asla tasvip etmeyeceğim öneridir, bunun bilinmesini de isterim) “Başbakanın talimatlarına itiraz etme, itaatsizlik tablosu! ” ortaya çıkacaktır.

Aramaya devam ettim bilgiler içinde çocuk yapmak seks yaşamı, ilişkinin sıklığı, çiftlerin hamileliği gerçekleştirmesi için düzenli ilişki, çocuk olma şansı, biraz benim eğitimim dışında olsa da sperm sayıları, yumurtlama dönemi, ilişki biçimi falan diyerek devam ediyor çocuk olması için yapılması gerekenlerin sıralamasında. Açıkçası Sayın Arınç’ın önerdiği biçimiyle seksten bahsetmeyip, seksi düşünmeyip, seks yapmayıp zaman geçirilebilirsin 8 Arınçı kırmamak için) ama çocuk yapamıyorsun. Tamda burada kafam karışıyor bu topluma yasakladığı veya sınırladığı şeyi parlamentoda bulunan mesai arkadaşları başka bir yöntem bularak mı çözüyor bilmek istiyorum.

Çünkü yine basından bir alıntıyla sizle paylaşmak istediğim Mansur Çelik imzalı bu tablonun çözümünü yapamamaktayım.

TBMM’de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu “en az 3 çocuk” çıtasına en çok yaklaşan kendi partisi AKP oldu. 548 milletvekilinin toplam 1393 çocuğu bulunan TBMM’de, milletvekillerinin ortalama çocuk sayısı 2.54 çıktı. Bu oran 340 milletvekili olan AKP’de 2.82, CHP’de 2.03, MHP’de 2.08, DTP’de 1.85, DSP’de 1.92 olurken, bağımsızlarda 4.6’ya ulaşıyor. Rekor 17 çocuk. AKP milletvekillerinin 961, CHP’lilerin 199, MHP’lilerin 146, DTP’lilerin 37, DSP’lilerin 25, bağımsız olan ÖDP ve BBP’lilerin 25 çocuğu bulunuyor. AKP’de 7, CHP’de 1, MHP’de 3 ve DTP’de 5 olmak üzere toplam 16 bekâr milletvekili var. Çocuk rekoru, 17 ile bağımsız Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyüpoğlu’na ait. DTP’de 8 çocuklu bir, AKP’de 7’şer çocuklu 5, MHP’de 5 çocuklu bir, CHP’de 4’er çocuklu 6 milletvekili bulunuyor. DSP’de üst limit 3 çocuk. 
Kabinede “3 çocuk” sınırını aşanlar arasında 4 çocuklu Erdoğan’ın dışında, 6 çocuklu Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile 4’er çocuklu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Erdoğlu bulunuyor.  
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik 3’er çocuk sahibi. 13 bakanın çocuk sayısı 3’ün altında. 25 kişilik kabinenin yüzde 48’i Erdoğan’ın önerdiği sınır ve üzerinde çocuk sahibi. Kabine üyelerinin toplam 65 çocuğu var. Bakanların çocuk sayısı ortalaması 2.6.”

Evet muhtemel yeni bir yöntemle, yeni bir bilimsel açıklamayla çocuk sahibi olmuş parlamenterler. Nasıl çocuk sahibi olmuşlar? Bülent Arınç’tan şimdi bu çocukların dünyaya geliş yöntemlerini bize açıklamasını rica ediyorum yoksa meşhur “LEYLEK GETİRDİ” hikayesine mi döndüğümüzü merak etmekteyim.

24. OCAK. 2011

Emel SUNGUR

Önceki ve Sonraki Yazılar