Doç. Dr. Birol ERTAN

Doç. Dr. Birol ERTAN

Yavru Vatanda TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI PLATFORMU

 

Yavru Vatanda  
TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI  PLATFORMU  
 
 
 
Doç. Dr. Birol Ertan 

Dünyanın ağır bir küresel ekonomik kriz ortamından geçtiği, Avrupa Birliği gibi dev uluslararası organizasyonların çatırdamaya başladığı, AB üyesi Yunanistan, Portekiz ve İspanya gibi ülkelerin iflas noktasına sürüklendiği, birçok ülkenin dış borçlarını ödeyemeyecek noktaya geldiği bir ortamda KKTC de ciddi ekonomik sorunlar yaşanıyor. Özellikle geçmiş Hükümetler döneminde zamanında alınamayan önlemler nedeniyle acil bir ekonomik tasarruf programının uygulanması zorunlu hale geldi. Bu çerçevede KKTC hükümeti, ülke ekonomisini doğrudan ve dolaylı yardımlarla ayakta tutan Anavatanları Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile birlikte bir istikrar ve yeniden yapılanma planı hazırlayıp uygulamaya koydu.  

KKTC’deki ekonomik program çerçevesinde emekli maaşlarından kesintiler yapılması, vergi ve harç oranlarının yükseltilmesi gibi önlemler yürürlüğe kondu. Ancak, sendikalar ve muhalefet partilerinin başvurusu üzerine emekli maaşlarından kesinti yapılması, Yüksek Mahkeme tarafından iptal edildi. Ülkede ciddi ekonomik kriz atmosferi sürerken her yıl sonu çalışanlara ödenen 13. maaş da hala ödenemedi.  

Ekonomik önlemler paketine karşı KKTC’deki bazı sendikalar ve muhalif siyasi partiler, Sendikal Platform isminde bir birliktelik oluşturdular. Ocak ayı sonunda ülkede genel grev havası esmesine yol açacak eylem planları şimdiden hazırlanmaya başladı. 

KKTC’de bütün bunlar yaşanırken, sendikalar ve muhalif siyasi partilerden oluşan Sendikal Platform üyesi bir sendika yetkilisi, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türklerinin varlığını korumak amacıyla ülkemizde asker bulundurmasına karşı “Rum ağzıyla” kabul edilemez açıklamalarda bulundu. Platform üyesi bir sendika yetkilisinin Türkiye’nin Kıbrıs adasında “işgalci” olduğu ve Kıbrıs Türklerini asimile ettiği için Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın Özür dilemesi gerektiğini açıklaması, aynı platformda bulunan KKTC eski Dışişleri Bakanı Turgay Avcı liderliğindeki Özgürlük ve Reform Partisi tarafından tepkiyle karşılandı. ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı, Türkiye’ye hakaret eden öğretmen sendikası yöneticisinin görevinden istifa etmesi gerektiğini belirten bir açıklama yaptı. İşte ne olduysa bundan sonra oldu ve Sendikal platform, Türkiye düşmanlığı yapan sendika yetkilisine tepki koymak yerine sahip çıktı. Sendikal Platform adına ÖRP’ye siyah çelenk bırakıldı ve ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı, “AKP’nin Memuru” ilan edildi.  

Türkiye’ye düşmanlık yapan, Anavatanlarına Rum ağzıyla “işgalci” demek ayıbında bulunan bir sendikacıya sahip çıkmakla Sendikal Platform, Türkiye Düşmanlığına da sahip çıkmış oldu. Bu platforma, halen ana muhalefet partisi görevini sürdüren eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer liderliğindeki Cumhuriyetçi Türk Partisi de destek veriyor.  

Bütün bu olaylar karşısında her sağduyulu insan, Yavru Vatanda “Türkiye Düşmanlığı Platformu” mu kuruluyor diye düşünmeden edemiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar