Doç. Dr. Birol ERTAN

Doç. Dr. Birol ERTAN

ÇOK ÇOK TEŞEKÜRLER HAYEMAKER

 

Cumartesi akşamı bütün dünyanın ilgiyle izlediği ağır sıklet boks şampiyonluğu maçında, KKTC bayrağının canlı yayında dünyaya tanıtılmasında yaptığı gurur verici katkı nedeniyle KKTC sevdalısı ve KKTC vatandaşı David Haye'e çok çok teşekkür etmek istiyorum.

Sporun her türünde kazananlar da olacaktır, kaybedenler de. Cumartesi akşamı dünyanın en önemli dört ağır sıklet federasyonunun (WBO, IBF, IBO, WBA) kemerlerine sahip olan Ukrayna'lı boksör Wladimir Klitscho ile tarihi bir karşılaşmaya çıkan David Haye, 12 rauntluk karşılaşmayı son raunduna kadar dengede götürdü, ancak maçı sayı farkıyla Vladimir Klitscho kazandı. Boks severlerin Hayemaker olarak isimlendirdiği David Haye, Girne Ozanköy'de yaşıyor ve KKTC'ye gönül vermiş dünya çağında önemli çok değerli genç bir sporcu.

david haye.jpgKKTC'nin tanıtılması için iktidar koltuğunda oturanların çamura yattığı ve kendi ülkelerine ve bayraklarına sırtını döndüğü dönemlerde KKTC bayrağını taşıyan şortu ile ringlere çıkarak bütün dünyaya KKTC bayrağını tanıtmış olan David Haye, yaptı yapacağını ve Cumartesi akşamı 2 milyara yakın insanın canlı olarak izleme olanağı bulduğu dev bir maçta yine KKTC bayrağı taşıyan şortuyla ringe çıktı. İngiliz boksör, İngiltere, kökeni olduğu Jamaika ve KKTC bayrağıyla ringe çıkarak doğduğu ve yaşadığı ülkelere büyük bir vefa örneği gösterdi.

 

Boksa ilgi duyanlar, dünya ağır sıklet boks karşılaşmalarının ne kadar önemli olduğunu çok iyi bilirler. Almanya'da cumartesi akşamı gerçekleşen maçı 50 bine yakın boks sever izlerken, dünyanın çok sayıda ülkesinde canlı yayınlar ile milyardan insanın izleme olanağı bulduğu bir boks karşılaşmasından söz ediyoruz. Böyle önemli bir organizasyonda şortunda KKTC bayrağı ile ringe çıkan bir kardeşimiz, KKTC vatandaşı dünya devi bir boksör, hepimize duygulu anlar yaşattı.

Boksta dünya devi olan Ukraynalı Klitscho kardeşlerden Vladimir Klitscho'nun karşısında ringe çıkması ve 12 raunt boyunca başarılı bir grafik çizmesi, boks severlerin Hayemaker olarak tanıdığı David Haye'e duyulan ilgiyi daha da arttırdı. Maçın sayı farkı ile bitmesi, Hayemaker için yeni bir rövanş düzenlenmesine ve bu rövanşta dünya ağır sıklet boks şampiyonu unvanı almasına da fırsat yaratmış oldu.

Girne Ozanköy'deki evinde yaşayan ve antrenmanlarını burada sürdüren David Haye, her fırsatta KKTC'yi ve Türk halkını çok sevdiğini dile getiren bir KKTC sevdalısıdır. Dünyaca ünlü boks karşılaşmalarına KKTC bayraklı şortu ile çıkmaması için başta Rumlardan olmak üzere çok sayıda tehditler almakta ve baskılarla karşılaşmakta olmasına rağmen, cesur yürekli Hayemaker, KKTC barağını bütün dünyaya bir kez daha tanıttığı için Kıbrıs Türklerinin gurur kaynağı haline gelmiştir.  

Ülkesinin ekmeğini yiyen, ülkesinden maaş alan bazı vefasızların KKTC ismini ağzına almadığı bugünlerde David Haye'in vefa örneği hepimize örnek olsun.

Teşekkürler David Haye. Çok, ama çok teşekkürler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar