Doç. Dr. Birol ERTAN

Doç. Dr. Birol ERTAN

2012 : Dünyanın Sonu

2012 : Dünyanın Sonu
Maya Kehanetleri Doğru mu Çıkacak? 

                                                         Doç. Dr. Birol Ertan

Bu yazımda değişik bir konuyu incelemek istiyorum. Dünyada yüz binlerce insanın ilgisini çeken, 2012 yılında dünyanın sonunun geleceğine inanan binlerce insanın tüyler ürpertici iddialarının bilimsel altyapısının olup olmadığını tartışacağım. İnanıyorum ki, hepinizi derinden sarsacak bilimsel gerçekleri gözlerinizin önüne sereceğim.

Maya astronomları, teleskop ya da benzeri aletler olmadan bir ayı 29.53020 gün olarak hesaplamışlar ki, bu hesap, bizim bugünkü hesabımız olan 29.53059 günden sadece 34 saniye farklıdır ve pek çok insan iki bin yıllık Maya takviminin bizim bugün kullandığımız 500 yıllık Gregorian takviminden daha doğru olduğunu söylemektedir (Lawrence E. Joseph, 2012 Kıyamet, Pegasus Yayınları, 2007, sy. 23). Bu çarpıcı gerçek nedeniyle birçok bilim adamı, 2012 yılında dünyanın sonunun geleceğine inanan ve takvimini sonlandıran Mayalar hakkında araştırmalar yapma gereksinimi duymuşlardır.

Maya takvimine göre 21 Aralık 2012 tarihinde dünyanın sonu gelecek ya da kıyamet gerçekleşecektir. Bazı bilim adamları ise dünyanın ve evrenin 2012 Aralığında yeni bir döngüye başlayacağını iddia etmekte ve dünyanın sonunun gelmeyeceğini, birçok yenilikler yaşanacağına inanmaktadırlar.

L. E. Joseph"in kitabının 27.sayfasında verilen bilgiler, 2012 senaryosu hakkında tüyler ürpertici bilimsel gerçekleri gözler önüne sermektedir. Einstein"ın bal arılarının ölmesini kıyamet habercisi olarak görmesi gibi, Joseph"in de 11 bin yıl önce meydana gelen Buz Çağı"nın sona ermesini, buzların erimesi ve dünyanın ısınmasından bu yana 1940"lı yıllardan ve özellikle 2003"ten beri Güneş"te düzensizlikler görülmesini ve Güneş fizikçilerinin Güneş aktivitesinin 2012"de rekor düzeyde artacağı konusundaki araştırmalarını dikkatlerimize sunmasını çok önemsiyorum.

Joseph, kitabının 28. sayfasında, her 600-700 bin yılda patlayan Yellowstone süper volkanının yakında patlamaya hazırlandığını ve 74 bin yıl önce Endonezya"da, Lake Toba"da meydana gelen bu büyüklükteki bir patlamada o zamanki nüfusun % 90"ının öldüğü bilgisini vermektedir. Joseph"e göre, Çin Değişimler Kitabı ve Hindu teolojisi ve pek çok mitolojik eser, 2012"yi dünyanın sonu olarak gösteriyor ve Berkeley bilim adamlarına göre, % 99 ihtimalle dünyada böyle bir felaketin yaşanması beklenmektedir.

Joseph"in kitabını okumalarını kitapseverlere ısrarla öneriyorum. Her 600-700 bin yılda dünyada gerçekleşen buzul çağının yeni bir döneminin yaşanmasının 21. yüzyılda beklendiğini, Yellowstone gibi büyük volkan patlamalarının yakın zamanda söz konusu olacağını, güneşteki beklenmeyen değişimlerin 2003 yılından bu yana gözlendiğini, Rus bilim adamlarının 2012"de bu değişimlerin zirveye çıkacağını açıkladığını ve bunun gibi tüyler ürpertici bilgileri, Joseph"in kitabında bilimsel açıklamalarıyla okuyabilirsiniz.

Bu saptamalar, İngiliz bilim adamlarının son günlerde açıkladığı yeni bir buzul çağına girdiğimizle ilgili teorileriyle uyumlu görünmektedir. Ayrıca, bu senaryolar, iklim değişikliğiyle ilgili Rus bilim adamlarının açıklamalarında gördüğümüz, beklenenin tersine, ekolojik değişimin küresel ısınma biçiminde değil, küresel soğuma ve yeni buzul çağı biçiminde gelişeceğiyle ilgili teorileriyle de uyumlu gözükmektedir.

Lawrence E. Joseph"in Pegasus Yayınları tarafından dilimize çevrilen önemli kitabının okumanızı öneriyorum. 2012 yılında neler olacağını elbette bilemeyiz, ancak Maya kehanetlerini merak eden, evrendeki sıra dışılıkları bilimsel açıklamalarıyla öğrenmek isteyen ve Güneş hakkında derin bilgilere sahip olmaya çalışanlar açısından Joseph"in kitabı bir hazine değerindedir. Keyifli okumalar.

Önceki ve Sonraki Yazılar