SİNEM’CE ŞIKLIK

 

Kadın erkek hiç fark etmez “şıklık” herkes için geçerli olan bir konudur. Fark etti iseniz “moda” demiyorum. Bana göre moda her sezon farklı tarzların kullanıldığı akımdır. Ama şıklık öyle değil. İnsan ne giyerse giysin yakıştırmayı bilmeli… Yani her insan bir modacıdan fikir almalı. Ben böyle düşünene kadar kıyafet konusunda, özel dikimlerin, tek tasarımların çok pahalı olduğu kanısındaydım. Ta ki kalite pahalı değil, kalitesizlik çok ucuz cümlesini duyana kadar… Tabi bir de bayanların kıyafet piştisi olma riski var, işte o tam bir fiyasko.

20868

Bir balo şıklığı değil de, gündelik kullanımlarda bile bir şıklık olmalı, uyum olmalı. Hem Peygamber Efendimiz sünnetlerinden biri de temiz ve uyumlu giyinmektir. Giydiğini yakıştırmak; renk tonları, saç, makyaj, kapalı bayanların eşarp seçimi, erkekler için gömlek, kravat seçimi ve daha nicesi… Bunların hepsini bir bütün olarak düşünürsek, zor bir iş değil, aksine çok keyif alacağınız hobi haline bile gelebiliyor.

20869

Bu yazımdan yaklaşık iki hafta önce bir arkadaşımla –adı Sinem Mardi- giyim kuşamdan bahsediyorken;

-Aradığım gibi bir elbise bulamadım. Dedim.

-Sen modelini ve beden ölçülerini ver ben hallederim dedi.

20870

Kısaca şöyle bir tanıtalım kendisini;

“Kendim hakkında yazılar yazmayı sevmem yaptığım veya yapacağım şeyleri anlatmakta pek hoşuma gitmez o yüzden  kısaca özet geçeceğim. 1987 İzmir de doğdum, Ege üniversitesi moda tasarım bölümünü 2. likle bitirdim. Moda tasarım bölümünü tercih etmeden küçük yasta annemin tül perdelerini kesip elbise yapmaya çalışmam, günde 4 kez kıyafet değiştiriyor olmam büyüdüğümde ne olmak istediğimi anlatıyor gibi… ilkokul yıllarımda ismini bile bilmediğim daha sonra grafiti olduğunu öğrendiğim yazı karakterlerim ve desen çizimlerim resim öğretmenimin dikkatini çeker ve ailemi sanatsal bir bölümü tercih etmemem konusunda bilgilendirir, bunun üzerine… Etiler Rüştü Akın  Anadolu lisesinde ‘Kadın giysi tasarımı’ eğitimi almaya başlayarak ilk adımlarımı atmış oldum… Kendimi bildim bileli modayı takip etmem de bu yolda ilerlememe sebep olmuştur. Arkadaşlarım dizi filmler izlerken ben fashion tv de mankenlerin giydiği ünlü tasarımcıların, tasarımlarını takip ederdim…Ve bu tasarımcılardan Cemil İpekci’nin 6 ay kadar asistanlarından biri oldum…Daha sonra Osmanbey de M&G Fashion da stilist yardımcısı, Begüm butikte stilist olarak çalıştım…Su anda İzmir de yasıyorum ve itkib de modelistlik eğitimi alıyorum yani tasarımın tekniğine, temeline iniyorum da denebilir…  Son 1 yıldır giysinin tarihini araştırıyor ‘geçmişten günümüze ‘adlı koleksiyon hazırlamakla uğraşıyorum ve aynı zamanda firmalara koleksiyon hazırlıyorum.” Diyor.

20871

Gerek tasarımları gerek ise özgün fikirleriyle beni derinden etkiler. O da benim gibi modanın değil şıklığın önemli olduğunu söyler, 60’lı ve 70’li yıllarının uzun yaka ve bol paça kıyafetler sevdama aynen katılıyor. Kendi atölyesinde ölçüyor, biçiyor, kesiyor, dikiyor, bir harikalar yaratıp insanın üzerine cuk oturuyor… Denedim, test ettim, onayladım. Ölçünü ver istediğin modeli söyle kargo teslim elinde…

 

Sinem hanım sadece moda konusunda değil, dekorasyon, ev eşyaları, perdeler konusunda da hayli yetenekli. Beyaz desensiz askıları oje ile renklendirme, sandalye kılıfı dikme, perde hazırlamak da cabası. Kulağa hoş geliyor değil mi? Ufacık şeylerden alacağınız hazzı düşünün bir de. Bir kot bir tshirt dışarı çıkmak var bir de bunlara fular ekleyip, ruj la renklenmek var. Demem o ki zor değil şık olmak. Bu erkekler için de geçerli bir arkadaşınızla buluşmaya giderken kız erkek hiç fark etmez- sıktığınız parfüm bile sizin karşınızdakine verdiğiniz önem ve değeri simgeler. Karşınızdaki kişi de bundan onur duyar. Yeter ki isteyin!

20872

Bir de unutmayın şehrimiz Ordu’ya küçük Paris diyorlar ya giyime verilen değer konusunda, hadi hepimiz gösterelim de boşa çıkmasın bu lafımız da… Bu gösterişimizi de Sinem Mardi ile desteklemeye başlayabiliriz.

20873

İletişim Adresleri;

Facebook: https://www.facebook.com/modagezgini?fref=ts

 

Blog Sayfası: http://www.modagezgini.com/?page_id=2

2087420875

2087620877

2087820879

Önceki ve Sonraki Yazılar