KADIN OLMAK ZOR ZANAAT!

 

Kadın olmak zor zanaat!

Bir kere kızsan da deliye dönsen de küfür edemezsin. Takım tutsan fanatiği olamazsın. Olsan da yadırganırsın. Küfür etsen ayıplanırsın!

Tabi herkes bir değil. Bir de kadın erkek eşit derler. Çok eşitiz ya! Mesela bende laf atmak isteyebilirim önümden geçene. Erkek gibi giyinmek isteyebilirim. Olamaz mı? Şöyle bol çok cepli kargo pantolon, üzerine kapüşonlu  tshirt, kafaya da bir şapka… Oh ne ala… Olmaz ama, çünki; doğamıza ters. Millet olarak yadırgıyoruz ve “o nerden çıktı lan!” bakışlarına sahibiz. Güzel bir kot pantolon üzerine belden oturtmalı bir gömlek, saçlar fönlü, surat boya küpü de olmuyor ki arkadaş! O zaman da “şşşttt yavrum” lar geziyor kulaklarda. Ananı yesin yavrun. Aynı şeyi anana bacına yapsalar dar edersin dünyayı ama. Niye başkalarına yapıyorsun ki. Genetiği bozulmuş insan kılıklı.

Eşit değiliz işte. Kim uydurduysa bu safsatayı ben tutmadım. Hem ne öyle erkek çiçek alıyor diye bende çiçek alamam ya. Ya da kadınlar romantik olur, duygusallar diye erkeklerden de bekleyemezsiniz ya. Yapıya ters bir kere…

Kadın olmak zor zanaat!

Hele ki bu devirde… Evde masa örtüsü lekelerinizi Ayşe teyze temizlemiyor ki! Mr. Mussle  eşliğinde tuvalet banyo ovalayıp kolayca iş bitiremiyorsun ki! Hadi bu ikisi oldu diyelim, kalan işler için ıspanak variline düşüp Temel Reis gibi güçlenmemiz gerek. O da bir hayal tabi. E iş başa düştü; ovala babam ovala, çitile bacım çitile…

Sonra bir de çalışan kadınlar var. İş çıkışı koştura koştura eve gelip yemek ve temizlik derdine düşenler. Çocuk da yaparım kariyer de diyenler. Evlerine sadık, işlerine gayet titizlenenler. Evet, size söylüyorum bırakın biri eksik kalsın. Size de yazık. Gerçekten!

Kadın olmak zor zanaat!

Tabi bir de kadınların kilo sorunu var. Zayıf olsan çubuk, kilolu olsan balina yakıştırması hazırcevaplar arasındadır. Kimseyi inandıramazsınız azıcık balıketli ya da sıfır beden olduğunuza.

Netice itibari ile haklı olduğumuz yanımız var. Mesela çok severiz, kolay unutamayız. Bize biri yamuk yaparsa da burnundan fitil fitil getiririz.

Nitekim kadın olmak zor zanaat!

Şeytan bile kadından korkarken erkekler neye güveniyor anlam veremedim. Bilen varsa söylesin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar