Selin içinde can pazarı

Selin içinde can pazarı

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen sel hayatı olumsuz etkilerken, sulara kapılan özel bir otomobilde bulunan 3 kişi saatlerce ölümle pençeleşti.

Sele kapılan otomobilde can pazarı!

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen sel hayatı olumsuz etkilerken, sulara kapılan özel bir otomobilde bulunan 3 kişi saatlerce ölümle pençeleşti.

Yedisu ilçesi Elmalı, Dinarbay köyleri ile Yukarı Salkımlı, Aşağı Salkımlı ve İbiş mezralarında etkisini sürdürerek devam eden yağmur suları sele dönüştü. Sel ile birlikte 2 köy ve 3 mezrada büyük oranda maddi hasar meydana geldi. Sel anında Bingöl'den Yedisu istikametine gelen Aydın Kaya idaresindeki 34 BE 2840 plakalı özel bir otomobil Yukarı Salkımlı mezrası mevkiinde akıntıya kapıldı.



Otomobil içinde bulunan sürücü Aydın Kaya ile Cihat ve İmran Kebude yaklaşık 50 metre araçla birlikte suda sürüklendi. Adeta can pazarına dönen araçtan kendi imkanları ile kurtulan şahıslar daha sonra dere ortasında bir direğe tutundu. Direğe tutunarak canlarını büyük bir zorlukla kurtaran ve dere ortasında mahsur kalan vatandaşlar, köylülerin ve daha sonra olay yerine gelen Mehmetçiğin attığı iplerle çekildi. Vatandaşların sel suları arasında mahsur kaldığı haberini alan İlçe Kaymakamı Vefa Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Tancay Anlıyan ve İHA Muhabiri Metin Dere'yi taşıyan araç yolda çamura batarak mahsur kaldı.


Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonrasında kaymakam ve beraberindeki heyet araçlarının battığı yerden vatandaşların bulunduğu bölgeye yürüyerek gitti. Mehmetçiğin de köylülere yetişerek destek verdiği kurtarma operasyonunda mahsur kalan 3 kişi kurtarılarak Yedisu Sağlık Ocağı'na kaldırıldı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan şahıslar yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum'a sevk edildi.

BİNGÖL VALİSİ SEFERBER OLDU

Olayın duyulması üzerine harekete geçen Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, mahsur kalan vatandaşlara ulaşılması için jandarmanın bölgeye hava desteği göndermesini istedi. Kaymakam, ilçe jandarma komutanı ve İHA muhabiri ile araç ile sele kapılan 3 kişiden uzun süre haber alınamaması üzerine bölgeye Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'ndan bir ekip gönderildi. Helikopterle bölgeye ulaşan ekip, Yedisu İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan gelen Mehmetçiğin köylülerle mahsur kalanları kurtardığını görüp geri döndü.

Ekiplerin mahsur kalan vatandaş ve kaymakama ulaşmasının ardından telefonla İlçe Kaymakamı ile görüşen Vali Balkanlıoğlu, Kaymakam Vefa Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Anlıyan, İHA Muhabiri Metin Dere ve mahsur kalan vatandaşların kurtulduğu müjdesini aldı. Vali Balkanlıoğlu, kaymakamın olay yerine gittiğinden haberdar olduğunu ve olayda can kaybının olmamasının büyük bir sevinç duyduğunu ifade etti.

KÖYLERDEKİ ARAZİLER KULLANILMAZ HALE GELDİ

Sel ile birlikte Bingöl-Yedisu karayolu ulaşıma kapanırken, onlarca araç saatlerce yollarda kaldı. Sel ile birlikte Elmalı, Dinarbey köyleri ile Yukarı Salkımlar, Aşağı Salkımlar ve İbiş mezralarında bir çok ev ve bahçe duvarı yıkıldı, arazilerdeki ekinler telef oldu. Çok sayıda arı kovanı suyu kapıldı. Büyük bir felaket yaşadıklarını belirten Kaymakam Vefa Kaya, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirtti. Kaya, "Sel ile birlikte çok büyük bir felaket geçirdik. Can kaybının olmamasına çok sevindik. Maddi zararın önemi yok. Devlet olarak vatandaşlarımıza her türlü desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.

Sel sularının karayolu ve çevredeki köylerde oluşturduğu hasarın ardından bölgeye sevk edilen ekiplerin çalışma başlattığı belirtildi. Karayolları ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri tarafından bölgeye gönderilen iş makinelerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.