Vali Kaban "Karadenizli teröre prim vermez"

Vali Kaban "Karadenizli teröre prim vermez"

Ordu Valisi Ali Kaban, son günlerde PKK terör örgütünün Karadeniz'e açılma çabalarıyla ilgili olarak, "Karadenizli teröre prim vermez" dedi.

Ordu Valisi Ali Kaban, son günlerde PKK terör örgütünün Karadeniz'e açılma çabalarıyla ilgili olarak, "Karadenizli teröre prim vermez" dedi.


Vali Kaban, PKK terör örgütünün son günlerde Karadeniz'de yaptığı terör eylemlerine değinen Vali Kaban, milletten destek bulamayan bu 3-5 tane hainin oradan oraya sürüklenen görüntü veren serseri olmaktan öteye gidemeyeceğini söyledi.

Kaban, "Milletimizin, bölgemizin insanının asla ve kat'a böyle bir desteğe dönük hiçbir şeyi yoktur. Milletten destek bulmayan bir hareket, 3-5 serserinin bir hareketi olarak kalmaya mahkum. Bizim güvenlik güçlerimiz bu konuda teyakkuz halindedir. Ben kendim güvenlik çalışmış birisi olarak bazen olayları kendim yönlendiririm. Direkt devreye girerim. Bizim çocuklarımız çatışırken, bizim oturup öğretmenevinde dondurma yiyecek lüksümüz yok. İşin başına geçip, kendi evladımız dağda çarpışıyormuş gibi onlarla ilgili uğraşmakla yükümlüyüz. Bunu da yapmaya çalışıyoruz. Karadenizli teröre asla prim vermez" diye konuştu.

"OR-Gİ'DE YENİ UMUT"
OR-Gİ Havaalanı konusunda hazırlanan bir raporun kendisini umutlandırdığını belirten Vali Ali Kaban, "OR-Gİ meselesinde çok ümidim yoktu. Denize yapılacak yatırım çok pahalı bir şeydi. 90 milyon YTL olarak söyleniyordu. Ancak geçende bir sunum yapıldı.

Sunumun geliştirilmesi noktasında benim de talebim oldu. Bin 800 metre uzunluğundaki piste jumbolar hariç bütün uçaklar inebiliyor. Bu nedenle bin 800 metre uzunluğundaki bir pist yeterli. Bunun bin 200 metresi hazır zaten. 600 metrelik bir ek gerekiyor. Böyle bir şey ortaya çıkınca heyecanlandık. Yani yaklaşık 20 milyon YTL'ye havaalanının bitme şansı var.

Maliyet bir anda 5'te 1'e düştü. Havaalanı için DSİ'den konulacak 3-5 milyon YTL, DLH'dan aktarılacak 3-5 milyon YTL ve İl Özel İdaresi olarak bizim de vereceğimiz 1.5 milyon YTL'lik katkı ile havaalanının dolgusu dahil alt yapısını bitiririz. Bu çalışmanın olgunlaşmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.


"FINDIKTA ORDU-GİRESUN ÇİZGİSİ"
Fındıkta ve birçok ortak konuda Giresun ile birlikte hareket edeceklerini ifade eden Vali Kaban, fındık konusunda Giresun ile birlikte, 'Fındıkta Ortak Bir Gelecek ve Ortak Yaklaşımlar' konulu bir sempozyum düzenleyeceklerini, üniversite desteğiyle yapılacak bu sempozyumda bütün görüşleri tartışacaklarını kaydetti. Kaban, "Sempozyumun sonucunu bir rapor haline getireceğiz ve Bakanlar Kurulu'na sunacağız. İki valilik olarak bunu yapacağız. Fındıkta Giresun-Ordu çizgisi oluşturacağız. Bunu diğer alanlara da yayacağız. Çünkü iki vilayetin ortak menfaatleri ve birleştiği noktalar var" dedi.


Dereyolu projesine de değinen Vali Kaban, şunları söyledi: "Dereyolu gelecek vaat ediyor. Dereyolu, Karadeniz'in içe bağlantısını sağlayacak en avantajlı yol. En fazla yükseldiği yer 300-400 metre. Bu anlamda çok güzel gelişmeler var. Sayın Bakanımız Hilmi Güler Bey açık çek verdi bu hususta. 'Her türlü yardımı yapacağız' dedi. Diğer vekillerimiz de katkı sağladı. Biz de onları sürecin hep içinde görmek istiyoruz. Seçilmişlerin öncülüğünde yapalım istiyoruz. Biz vilayet olarak zaten her türlü desteğimizi veriyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.