Ünye'de mobese tanıtım toplantısı

Ünye'de mobese tanıtım toplantısı

Ordu'nun Ünye ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan "Kent Güvenlik Sistemi Projesi" (MOBESE) ile ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan "Kent Güvenlik Sistemi Projesi" (MOBESE) ile ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

  İlçe Kaymakamı Dr. Osman Günaydın başkanlığında Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Cem Sağdıç, Ağır Ceza Reisi Ramazan Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Halit Aysan, bazı resmi daire, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve muhtarlar katıldı.

  Toplantıda, merkez mahalleri kapsayan proje hakkında bilgi veren Olay Yeri İnceleme Ekibi Sorumlusu Komiser Mehmet Yüksel, tespit edilen 40 ayrı noktaya, 31 adedi sabit olmak üzere toplam 51 adet kamera yerleştirileceğini kaydetti.

  Çağrı yönetim, görüntüleme ve mobil uygulama olarak 3 başlıkta toplanan projede konusunda açıklamalarda bulunun Ünye İlçe Emniyet Müdürü Halit Aysan, "Olaylara daha hızlı müdahale edilecek. Tüm veriler digital ortamda saklanacak ve asılsız iddiaların ortadan kaldırılması ve önleyici hizmet anlayışına katkı sağlayacak. Türkiye'de 20 il merkezinden daha büyük, Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ikinci büyük ilçe olan Ünye'de kurulacak bu sistemin suç işlenmesinde caydırıcı etkisi olacak.

  Şüphelilerin kısa sürede yakalanmasında kolaylık sağlayacak ve ilçemizde huzuru daha üst seviyelere çıkacak" dedi.

  Müdür Aysan, 800 bin YTL ile 1 milyon YTL arasında bir maliyeti olan projenin devlet-vatandaş işbirliği ile hayata geçirileceğini söyledi. Toplantıya başkanlık eden Kaymakam Dr. Osman Günaydın ise Türkiye'de birçok yerde bu sistemin hayata geçirildiğini, bu sistemin etkinliği ve verimliliğinin tartışılmaz olduğunu ifade etti.

   Kaymakam Günaydın, "Devlet olarak öncelikli görevimiz milletimizin, toplumumuzun can ve mal güvenliğini en iyi şekilde sağlamaktır. Böyle bir sistemin kurulmasına karar verilmiştir. Bu nedenle ihtiyaç olan kaynağın bir kısmı merkezden gelecek. Bize düşen bu süreci biraz daha hızlandırmak. Bu nedenle, bugüne kadar ilçe adına yapılan hizmetlerde desteklerini esirgemeyen ve yanımızda vatandaşlarımızı yine yanımızda görmekten mutluluk duyacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.