Teşvik yasası beklentileri karşılamıyor

Teşvik yasası beklentileri karşılamıyor

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Aydın, Teşvik Yasası’nın yararlı olduğunu, ancak beklentilere tam olarak cevap vermediğini söyledi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Aydın, Teşvik Yasası"nın yararlı olduğunu, ancak beklentilere tam olarak cevap vermediğini söyledi.


Ömer Aydın yaptığı açıklamada, mevcut Teşvik Yasası ile Ordu'da yüzde 15 oranında işçi istihdamı sağlandığını belirtti. Aydın, yasanın olumlu etkilerinin olmasına rağmen beklentilere tam anlamıyla cevap vermediğini belirterek, "Bizim beklentilerimiz yeni yatırımları çekmekti. Ancak teşvik yasasının Türkiye çapında çok fazla kente dağıtılması, Ordu ilinde beklenen yatırımların gelmesine engel oldu" dedi.

Türkiye'de teşvik verilen il sayısının 46 olduğunu hatırlatan Aydın,"Teşvikin çok sayıda ile verilmesi, Ordu gibi fiziki alt yapısı yeterli olmayan illerin beklentilerine cevap vermemiştir.

 Örneği Trabzon'da Teşvik Yasası"ndan yararlanmak durumunda kaldı. Havaalanı ve liman gibi çok önemli ulaşım imkanları olan Trabzon varken yatırımcıya Ordu, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt'ta yatırım yapmak ekonomik gelmedi.

Bu alt yapı sorunlarını yaşayan tüm iller gibi Ordu'da bu handikabı yaşadı. Düzce, Sakarya, Adapazarı gibi hem üretimin hem de tüketimin yoğun olduğu yerler varken Ordu gibi iller yasadan yeterince yararlanamadı.

Ama yinede faydası olmadı demek yanlış olur. Genel olarak mevcut sanayicinin sermaye birikimine faydası olmuştur" diye konuştu.
Tüm bu şartlar göz önünde bulundurularak yeni yasanın daha seçici olması gerektiğini ifade eden Aydın, "Örneğin yatırım imkanlarına bakıldığında Samsun'un, Trabzon'dan çok önde olmadığını görürüz.

Trabzon gibi illeri teşvik kapsamına alırsanız, Ordu'da beklentilere cevap vermemiş olursunuz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.