Taşeron işçileri yürüdü

Taşeron işçileri yürüdü

Geçtiğimiz günlerde Ordu Yağ bünyesinde taşeron firmaya bağlı olarak çalışan ve işten çıkarılan ve tazminatları ödenen işçiler, bugün de toplu halde kent merkezinden fabrika önüne kadar yürüdüler.

Geçtiğimiz günlerde Ordu Yağ bünyesinde taşeron firmaya bağlı olarak çalışan ve işten çıkarılan ve tazminatları ödenen işçiler, bugün de toplu halde kent merkezinden fabrika önüne kadar yürüdüler.

Ordu Yağ Sanayi teşeron firmaya bağlı işçilerinin sessiz yürüyüşü, Belediye-İş Sendikası binasından başladı.

Belediye-İş Sendikası Başkanı Selim Yöndem'le görüşen işçiler, sendikadam tam destek aldıklarının sözünü aldıktan sonra yaklaşık 4 kilometrelik yolu yürüyerek gittiler.

Fabrika önünde akşam saatlerinde de ateş yakarak bekleyişlerini sürdüren işçilerin, eylemlerini ne zamana kadar sürdürecekleriyse belli değil.

Sendika binasında işte çıkarılan 90 işçiye hitap eden Belediye-İş Sendikası Başkanı Selim Yöndem, "Tazmin haklarınızın verilmesi bizlere yetmiyor. İşimizi, aşımızı kaybettik. Durmayacak, bıkmayacak ve sonuna kadar direnmeye devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra Ordu Yağ Sanayi önüne kadar devam eden  yürüyüşyen sonra beklemeye devam eden işçilerin sessiz eylemine, akşam saatlerinde Sağra A.Ş. işçilerinden de destek geldi. Bir grup Sağra işçisi, Ordu Yağ Sanayi'ndeki taşeron firmadaki işlerini kaybeden işçilere destek olmak ve geçmiş olsun dileklerini iletmek için Ordu Yağ Sanayi önüne geldi. Bundan 7-8 ay önce de kendilerinin de aynı durumla karşı karşıya kaldıklarını anımsatan Sağra işçileri, sonuna kadar Ordu Yağ Sanayi işçilerine destek vereceklerini söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.