Tarım Mürdürlüğü'nden çiftçilere uyarı

Tarım Mürdürlüğü'nden çiftçilere uyarı

Ordu İl Tarım Müdürlüğü tarafından Kırsal kalkınma yatırımlarından sağlanan makine ve ekipman alımları konusunda çiftçiler uyarıldı

Ordu İl Tarım Müdürlüğü tarafından Kırsal kalkınma yatırımlarından sağlanan makine ve ekipman alımları konusunda çiftçiler uyarıldı

Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için makine ve ekipman alımının desteklenmesine ilişkin usul ve esaslarını belirleyen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Makine Ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesine Dair Tebliğ 2 Mayıs 2008 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir denildi.


Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Makine Ve Ekipman ( Halk arasında pat-pat, ilaçlama motoru v.b olarak bilinen) Alımları için başvurular Tebliğin yayımı tarihinde başlamış olup, ilimize sınırlı miktarda tahsis edilen bütçe tamamlandığında yeni başvuru kabul edilmeyecektir.

  Ancak merkez ve ilçelerde tarım makinaları alet ve ekipmanları kapsamında faaliyet gösteren bazı bayiler ve kişiler tarafından üreticilerimize “İhaleyi biz aldık, projenizi hazırlıyoruz, projenizi kesin kabul ettiririz…”şeklinde söylemlerde bulunularak çiftçilerimizi ümitlendirdikleri, hatta banka hesap numaralarına muhtelif miktarlarda para yatırttıkları yönünde İl Müdürlüğümüz tarafından ciddi manada duyumlar alınmaktadır.


Bu konu ile ilgili hiçbir kurum ve kuruluş ihale açmış olmadığı gibi açması da mümkün değildir. Dolayısı ile bu şekilde ümitlendirilen ve hibe kapsamında makine ve ekipman almak isteyen üreticilerimizin daha dikkatli olması, bu tür söylemlere itibar etmemeleri ve sağ duyulu olmaları menfaatlerine olacaktır.

Konu hakkında doğru bilgileri Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinden alabileceklerdir. Bu program kapsamında Bütçe imkanları göz önüne alınarak İlçelere göre alınabilecek makine ekipman sayıları ilçe başına yaklaşık 8- 20 adet arasında olacak, toplamda ise 200 adet makine – ekipman alınabilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.