Tarım İl Müdürlüğü'nden duyuru

Tarım İl Müdürlüğü'nden duyuru

Ordu Tarım İl Müdürlüğü'nden Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde makine ve ekipman alımlarının desteklenmesine dair 2008 yılı başvuruları başladığı söylendi.

Ordu Tarım İl Müdürlüğü'nden Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde makine ve ekipman alımlarının desteklenmesine dair 2008 yılı  başvuruları başladığı söylendi.

   Yapılan açıklamada :

Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için makine ve ekipman alımının desteklenmesine ilişkin usul ve esaslarını belirleyen Tebliğ 2 Mayıs 2008 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Hibeye esas makine-ekipman alım tutarı bireysel başvurular için makine-ekipman başına 50.000 YTL, tüzel kişiler için 100.000 YTL" olarak belirlenmiştir.

Basınçlı sulama sistemleri için tarla içi sulama ekipmanlarına ait mal alım tutarları, bireysel başvurularda 100.000 YTL, tüzel kişilerde ise 200.000 YTL olarak belirlenmiştir. Makine ve ekipmanların alımlarında hibeye esas tutarın % 50"si Hibe olarak karşılanacaktır.

Hibe kapsamında aşağıda belirtilen makine ve ekipmanlardan sadece 1 adet olmak üzere başvuru yapmak isteyenler için yatırım konuları:

a) Balyalama makinesi alımları,
b) Silaj makinesi alımları,
c) Basınçlı sulama sistemi için gerekli parsel içi yeni mal alımları,
ç) İşlemesiz tarım makineleri alımları,
d) Soğuk hava tesisatlı taşıma aracı alımları,
e) Bahçe el traktörü ve ekipmanları alımları,
f) Rüzgar makinesi ( pervanesi ) alımları,
g) File sistemi kurulması,
ğ) Yem hazırlama araçları,
h) Sap parçalama makinesi alımları,
ı) Otomatik sap toplamalı saman makinesi alımları,
i) Kanola hasat aparatı alımları,
j) Mısır hasat tablası alımları,
k) Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı alımları,
l) Pülverizatör alımları,
m) Lazerli tesviye aleti alımları,
n) Sıkmalı çayır ve yonca biçme makinesi alımları.

Başvurular Tebliğin yayımı tarihinde başlamış olup, ilimize tahsis edilen bütçe tamamlandığında yeni başvuru kabul edilmeyecektir. İl Müdürlüğü başvuruların kabulünün bittiğini ilimize ayrılan bütçe ödeneği tamamlandığında duyuracaktır.

Tebliğde belirtilen makine ve ekipmanlardan almak isteyen yatırımcıların İl Tarım Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.