Ordulu kuyumcuların online fiyat takibi

Ordulu kuyumcuların online fiyat takibi

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Adnan Keskin, dünya ekonomisinde sürekli değişen altın fiyatlarını online olarak anında görebilecekleri bir sisteme geçeceklerini söyledi.

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Adnan Keskin, dünya ekonomisinde sürekli değişen altın fiyatlarını online olarak anında görebilecekleri bir sisteme geçeceklerini söyledi.

Yeni geliştirilen sistemle Ordulu kuyumcuların dünyadaki altın ve döviz fiyatlarındaki değişimlerini anında öğrenebileceğini belirten Adnan Keskin, fiyat ihtilaflarının da ortadan kalkacağını kaydetti. Dünya piyasalarındaki dalgalanmaların altın fiyatlarında sürekli değişikliklere neden olduğunu hatırlatan Keskin, mevcut etiketlendirme işleminin zaman aldığını ve ihtiyacı karşılamadığını vurguladı.

Gün içerisinde altın fiyatlarının çok sık değiştiğini belirten Keskin, "Gün içinde fiyatlar aşırı inip çıktığı için odalarımız etiket dağıtımına yetişememektedir. Dağıtılan etiket kısa sürede geçerliliğini yitirmektedir. Ayrıca ilk dağıtılan ile son eline ulaşan kuyumcu arasındaki zaman farkı artmakta aradaki fiyat farkı yüzünden zaman zaman tatsız olaylar yaşanmaktadır.

 Müşterilerin bu istikrarsız ortamda 10 dakika önce aldığı ürünü farklı fiyatta başka vitrinde gördüğünde kendi kuyumcusuna olan güvenini yitirmektedir" dedi.

Bu nedenle müşteriyle alışveriş yapmaktan çekinir hale geldiklerini ifade eden Keskin, "Bütün ilçeler dahil bu sisteme sahip herkes Ordu'nun altın fiyatlarını görecek. Akan yazılarla birlikte mesajlar verebileceğiz. Daha önce normal fiyatların panoya geçene kadar geçen sürede esnaf ile müşteri arasında ihtilaf çıkıyordu.

Bu sistemle aradaki ihtilaflarda kalmış olacak. Online fiyat takip sistemi ile bilgisayar, internet ve hiç bir ayara gerek duyulmadan, sadece elektrik bağlantısıyla fiyatlar anında görülecek. GPRS teknolojisiyle çalıştığı için, istenirse Ordu'da bulunan araçların dijital ekranlarında da fiyatlar gösterilebilecek.

Ayrıca forex sistemi ile Kapalıçarşı kur bilgilerine ulaşmakta mümkün olacak. Bunların yanı sıra en önemlisi mesaj bölümü sayesinde odanın duyurularını, hırsızlık ve tırnakçılık olaylarından da kuyumcularımız haberdar olabilecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.