Ordu'dan doğuya erik projesi

Ordu'dan doğuya erik projesi

Zaman zaman bölgeler arasında yapılan dayanışma ve yardımlaşma projelerine sitemiz okuyucularından Aydın Bayarslan'dan değişik ve ilgi çekici bir proje teklifi geldi...

   Zaman zaman bölgeler arasında yapılan dayanışma ve yardımlaşma projelerine sitemiz okuyucularından Aydın Bayarslan'dan değişik ve ilgi çekici bir proje teklifi geldi.

   Bu sene genel anlamda meyvelerde yüksek verimlilik olması nedeniyle köye gittiğinde eriklerin ihtiyaçtan fazla olduğunu ve bu eriklerin sadec % 10' a yakın bir kısmının kullanılacağını söyleyen Aydın Bayarslan eriklerin fazlasının doğu illerinde hiç erik yememiş insanlara gönderilebileceğini söylüyor.

ERİK- GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ  ile ilgili fikri olan ve konuyla ilgili bir şeyler yapmak isteyenler hem sitemize hem de Aydın Bayarslan'a ulaşabilirler.

 İşte okuyucumuz dan gelen teklif ;

Aydın Bayarslan


ERİK- GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ

Geçen gün köye gittiğimde tüm meyve ağaçlarının verimlilikten yıkılmak üzere olduğunu gördüm. Fındık, elma, armut, erik ağaçları o kadar verimli ki dalları kırılmak üzere.
Biliyorumki bu eriklerin sadece %10unu (en fazla) kullacağız. geri kalanlar heba olacak.


Bir proje üretilsede bu erikleri doğuya, hiç erik görmemiş kardeşlerimize göndersek. Bence o güzelim eriklerin toprağa karışmasından iyidir.
Aklımdan şöyle bir kabataslak plan bile yaptım.


Müftü cuma günü yardımlaşmanın öneminden bahsedip projeyi duyuracak, köylülerde köyün meydanına erik getirecek. Kuran kursları devam ediyor, yani çocuklarıyla getirebilirler. Muhtarlarda yardımcı olursa her evden bir sepet erik gelse yine yeter.


Sonra onları toplayıp gönderme işi kalıyor. Esikden kardeş okul projeleri vardı, aynı şekilde kardeş köy projeleride yapılabilir.

Ya da sizin ve okuyucuların düşündüğü başka şekilde de olabilir.
Ben Ordu da yaşıyorum. Bu işe el atan olursa bende elimi çekmeyeceğim.

Görüş ve önerilerinizi şiddetle bekliyorum. " 
E-Posta: [email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.