Ordu’ yu Tanıtamıyoruz

Ordu’ yu Tanıtamıyoruz

Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Günay, il turizminin tanıtamadığını belirterek, bunun profesyonel çalışmalarla olacağını, ancak büyük ödenekler gerektirdiğini belirtti

Muzaffer Günay, ilin turizm alt yapısının olmadığı gibi üst yapısının da yetersiz kaldığını belirterek, tanıtımın turizmin en önemli faktörü olduğunu kaydetti. Tanıtımın bir yörenin, ülke ve dünya çapında ne olduğunun bilinmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Günay, "Bugün Kapadokya, Efes ve Peri Bacaları denildiğin de herkes biliyor. Yason Burnu neden tüm dünyanın bildiği bir cazibe merkezi olmasın" dedi.
Ordu'nun turizm potansiyelinin sayılamayacak kadar çok olduğunu dile getiren Günay, "Bu anlamda çok sayıda göller, mağaralar, yaylalar ve mesire alanlarımız var. Ama bunlarla ilgili çevre düzenlemesi, yol, su, elektrik kanalizasyon gibi alt yapısı da olması lazım. Ancak bunların olabilmesi ödeneğe bağlıdır" diye konuştu.

"BİR HELİKOPTER OLSA"

Turizmin birinci ayağı olan tanıtımın en önemli parçasının belgeseller olduğunu ifade eden Günay, şöyle konuştu: "Bölgemizin tanıtılması için öncelikle belgesellerin yapılması şart. Daha sonra sinema ve dizi filmleri de yapılabilir.

Ordu'da tanıtım yeterli değildir, daha önce yapılmış tanıtımlar vardı, ancak bunlar amatördü. Bunlarla bir yerlere varılması mümkün değildir. Profesyonel çekim yapılması gerekiyor.

Yıllardır söylediğim, arazi yapısı çok engebeli Ordu'da gözükmeyen mağaralar göller, kaleler, vadiler helikopterle çekilsin. Karadan kaleye bakıldığı zaman yalnızca bir yerini çekebiliyorsun.

 Kıyılarımız içinde aynı sorun devam ediyor. Ancak havadan helikopterle bu deniz ve muhteşem doğanın bütünlüğünü panaromik olarak resimlenebilirse o zaman yol alınmış olur."


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum