Ordu Müzesi' ne ilgi artıyor

Ordu Müzesi' ne ilgi artıyor

Ordu Paşaoğlu Konağı ve Etnoğrafya Müzesi'ni son 1.5 yılda 22 bin 167 kişi ziyaret ettiği bildirildi.

İl merkezinde Selimiye Mahallesi'nde bulunan Paşaoğlu Konağı ve Etnoğrafya müzesine yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. 2007 yılında toplam 15 bin 428 kişinin ziyaret ettiğini müzeyi 143 yabancı turist gezdi.

Her yıl mayıs ayının ikinci haftasından itibaren ziyaretçi sayısının oldukça arttığını belirten Müze Müdürü Halil Coşar, ekim ayına kadar bu yoğunluğun devam edeceğini söyledi. Özellikle okulların bitmesiyle öğrencilerin oluşturduğu turların Ordu'ya geldiklerinde kesinlikle müzelerine uğradığını ifade eden Coşar, öğrenci ve öğretmenlere ücretsiz hizmet verdiklerini kaydetti.

Müzede yaklaşık 3 bin eserin bulunduğunu hatırlatan Coşar, 2008 yılı ilk 5 ayında toplam 6 bin 739 turistin müzeyi ziyaret ettiğini belirtti. Bu yılın ilk yarısında yabancı turistlerin çok fazla gelmediğini ifade eden Coşar, yaz mevsimin gelmesiyle bu sayının artmasını beklediklerini söyledi.

Paşaoğlu Konağı'nın, Karadeniz Bölgesi"nde bulunan ve geçen yüzyıldan zamanımıza ulaşan sivil mimarinin ender örneklerinden biri olduğunu dile getiren Coşar, 2 YTL karşılığın müzenin gezilebileceğini sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.