ODÜ'lüler mezuniyeti böyle kutladı

ODÜ'lüler mezuniyeti böyle kutladı

Türkiye'nin en genç üniversiteleri arasında yer alan ve 17 Mart 2007 tarihinde eğitim ve öğretime başlayan Ordu Üniversitesi (ODÜ) ilk mezunlarını verdi.

Türkiye'nin en genç üniversiteleri arasında yer alan ve 17 Mart 2007 tarihinde eğitim ve öğretime başlayan Ordu Üniversitesi (ODÜ) ilk mezunlarını verdi.

            
Durugöl Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Ordu Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, Belediye Başkanı Seyit Torun, Jandarma Komutanı Albay Celal Çürek, İl Genel Meclis Başkanı Şanser Şahin, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, ODÜ akademisyenleri, öğrenciler ve öğrenci veli ve yakınları katıldı.

                     
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, yaptığı konuşmada, ODÜ'nün dev bir üniversite olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Kefelioğlu, "Biliniz ki, Türkiye dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olacaktır. Ancak kökü okyanus ötesinde olan bazı işlerde var. Bunları da unutmamak gerekiyor. Ve bunlar sizin hedeflerinize ulaşmanızı engelleyecek, ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Sizi bu hedeflere ulaşmada engelleyecek tek şey iç huzurdur.

Ne zamanki bir ülkenin iç huzuru bozulur, bilin ki çağdaş medeniyet hedefine asla ulaşamazsınız. İşte bunu bilenler, ülkemizde iç huzuru bozmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Bunları okyanus ötesinde aramak lazım" dedi.

                   

"BİR BİZİM SINIRLARA BAKIN, BİR DE DİĞERLERİNE"
Annelere ve kız öğrencilere de özellikle seslenen Prof. Dr. Kefelioğlu, "Değerli anneler ve anne adayları, Atatürk bu Cumhuriyeti sizlerle kurdu. Kara Fatma, Nene Hatun, Halide Edip'lerle kurdu. Bu cumhuriyetin mayası sizlersiniz. Etrafınızdaki Müslüman ülkelere bakın. Bakmaktan öteye sınırlarına inceleyin. Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkemizin sınırları nakış gibi işlenmiştir. Her girinti ve çıkıntısı emperyalizme verilen savaşla kazanılmıştır. Ama etrafınızdaki o ülkelere bakın, o sınırların hepsi emperyalist cetvellerle çizilmiştir. İşte bizim farkımız budur.

 Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti size çok fazla haklar verdi. Lütfen Cumhuriyetimizin kadınlarımıza verdiği hakları kendi ellerinizle teslim etmeyin. Haklarınıza sahip çıkın, Cumhuriyet sizlerin omuzlarında yükselecek" diye konuştu.


Ordu Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, Belediye Başkanı Seyit Torun'un da konuşmasının ardından üniversitenin başarı derecesine giren öğrenciler açıklandı. Buna göre ODÜ'nün en başarılı öğrencileri Ziraat Fakültesi'nden çıktı. ODÜ 1.'si olan Fatma Aksoy'un ödülünü Vali Yardımcısı Çelik, 2. Hakan Kalemdaroğlu'nun ödülünü Jandarma Komutanı Albay Celal Çürek, 3. Kenan Özsan'ın ödülünü ise Belediye Başkanı Seyit Torun verdi. Daha sonra her fakültenin ilk 3 derecesine giren öğrencilere ödül ve plaketleri takdim
edilirken, mezun olan tüm öğrencilerin başarı belgeleri de akademisyenler tarafından takdim edildi.


Ödül ve belge takdiminin ardından Sağlık Yüksek Okulu öğrencileri yemin etti. Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Erbil'in okuduğu metne eşlik eden 'beyaz melekler' önümüzdeki dönem başlayacakları hemşirelik mesleği öncesi meslek yemini ettiler. Yemin töreninin ardından mezun olan tüm fakülte öğrencileri kepleri hep beraber havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.