ÖDP'den "SOLUN GELECEĞİ" sempozyumu

ÖDP'den "SOLUN GELECEĞİ" sempozyumu

ÖDP Ordu İl Örgütü tarafından SOLUN GELECEĞİ ve YEREL YÖNETİMLER konulu sempozyum düzenleniyor.

ÖDP Ordu İl Örgütü tarafından SOLUN GELECEĞİ ve YEREL YÖNETİMLER konulu sempozyum düzenleniyor.

16 Mart 2008 Pazar günü saat:13:00"de Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunda düzenlenecek olan ve oturum Başkanlığını Gazeteci Selami İNCE yapacağı sempozyuma konuşmacı olarak ÖDP Genel Başkanı- İstanbul Milletvekili Ufuk URAS , Eski Kültür Bakanı- Sodev Onursal Başkanı Ercan KARAKAŞ, Ordu Belediye Başkanı Ordu Belediye Başkanı, Hopa Belediye Başkanı Yılmaz TOPALOĞLU katılacaklar.

ÖDP Ordu İl Başkanı T.Vedat ŞENSOY konu ile ilgili yaptığı açıklamada
İçinde bulunduğumuz dönemin “AKP eli ile Türkiye"nin kapitalist Küreselleşmeye entegre edilmesinin derinleşeceği bir dönem” olacağı tespit edilerek, “Bugün asıl kavranması gereken politik halka, solu AKP"nin alternatifi haline getirmek olmalıdır. Neo liberalizme karşı mücadelenin güncel görevi budur.” aradan gecen süreçte yaşananlar sadece yapılan bu tespitin haklılığını ortaya koymakla kalmadı, altı çizilen “solu AKP"nin alternatifi haline getirme” görevinin nedenli acil ve yakıcı bir ihtiyaç olduğunu da gözler önüne serdi.
Gelişmeler, AKP karşısında mümkün olan en geniş mücadele hattının ve bir koalisyonun oluşumu görevini sola yüklüyor.

  AKP, bir iktidar partisi olmanın da ötesine geçerek, çok uzun zamandır bu ülkede görülmemiş bir politik hegemonyanın sahibi haline geldi.

  Toplumsal hayatın muhafazakarlaşması, hareket alanımızın törpülenmesi yolunda ilerleyen AKP, yeni bir anayasa hazırlıklarını da sürdürüyor. Sosyal Güvenlik düzeninden emekliliğe, tarım politikalarından, bürokrasinin yeniden düzenlenmesine kadar her alana el atarak geleceğimizi olumsuz yönde düzenlemeye çalışıyor.

  Bir başka deyişle bütün toplumsal sorun alanları; kamusal ve toplumsal örgütlenmeler, devlet bürokrasisi AKP"nin politik kuşatmasıyla karşı karşıya kalıyor. Üstelik AKP, karşısında sol bir alternatif olmaksızın ilerliyor.
  

  Bu süreci tersine çevirecek olan şey, eşitlikçi özgürlükçü ve dayanışmacı bir sol hareketin örgütlenmesi ve siyasal alanda bir güç haline gelmesidir. Solda ortak mücadeleyi örgütlemek için emekten, özgürlükten, barış, demokrasi ve sosyal haklardan yana olan tüm kesimlerle böyle bir mücadele hattının kurulması, bunun emek örgütlerinden toplumsal hareketlere kadar yaygınlaştırılması, bütün ülke çapında “ayaklarının” oluşturulması için ortak çaba harcamalıyız.

  Bu noktadan hareketle 16 Mart 2008 Pazar günü saat:13:00"de Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunda; ÖDP Ordu İl Örgütü tarafından düzenlenen SOLUN GELECEĞİ ve YEREL YÖNETİMLER konulu sempozyuma halkımızı davet ediyor, görüş ve düşünceleri ile bu çalışmaya katkı sunmalarını bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.