Mazotu ucuzlatarak balıkçıyı rahatlattık

Mazotu ucuzlatarak balıkçıyı rahatlattık

Ordu'ya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım denizci ve balıkçılar için hayati önem taşıyan yakıt konusunda da bazı açıklamalar yaptı.

   Ordu'ya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ordu Valiliği'nde basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında, denizci ve balıkçılar için hayati önem taşıyan yakıt konusunda da bazı açıklamalar yaptı.

  Bakan Yıldırım, denizciliğin önünde en büyük engel olarak görülen pahalı yakıtı üçte bir oranında ucuzlattıklarının altını çizerek, "Göreve gelir gelmez hemen denizde kullanılan yakıtı 3'te bir fiyatına düşürdük. Mazot 180 kuruştu 60 kuruşa indirdik.

Deniz işletmecilerin önündeki en büyük engel yakıttır. Eğer bunu yapmasaydık hiçbir balıkçımız ve kosterimiz liman dışına çıkamazdı.

Devlet deniz taşımacılığından çekildi. Deniz işletmecilerimiz gittikçe büyüdü, deniz taşımacığı yatçılık gelişti. Bizde buna devlet olarak deniz yakıtını ve liman fiyatlarını ucuzlatarak destek sağladık.

Türkiye'nin her tarafından yatırımcılarımız gelsin bu işe girsinler. En karlı işlerden bir tanesi deniz ulaşımıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.