Mayıs yedisi kutlamaları

Mayıs yedisi kutlamaları

Ordu'da her yıl 20 Mayıs tarihinde 'mahalli bayram' kutlanan ve halk arasında "Mayıs 7'si" olarak adlandırılan etkinlikler coşkuyla kutlandı.

Yeşil ile mavinin buluştuğu gün olarak kabul edilen Mayıs 7'si şenlikleri için çoğunluğu ilçelerden gelen binlerce insan kordon boyunda gün boyu tur attı. Seyyar satıcıların gece geç saatlerde tezgah kurma telaşıyla hareketlenen kutlamalar, sabahın ilk saatlerinde sahilin vatandaşların sahile inmesiyle başladı.

Geçen yıla nazaran güneşinde sıcak yüzünü gösterdiği 20 Mayıs şenliklerinde vatandaşlar kendilerini ağaç gölgelerine atarak serinlemeye çalıştı. Deniz gezintilerini seven vatandaşlar ise balıkçı tekneleriyle rıhtım Bozukkale arasında yaklaşık bir saatlik tekne turlarını tercih etti. Halk arasında Mayıs 7"si olarak bilinen ve denizin bugün şifa dağıttığına inanan vatandaşlar, yedi dalgadan atlayarak dertlerinden kurtulmaya çalıştı.

Karadeniz Bölgesi'nde çok fazla görülen romatizma ağrılarından kurtulmak isteyen bazı vatandaşlar ise sıcak kum banyosu yaptı. Ordu Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları ekibinin gösterileri ve belediye bandosunun müzikleri kutlamalara renk kattı. Özellikle Atatürk Parkı ve sahil yolunda adım atacak yer bulunmazken, seyyar satıcılarda bu kalabalıktan yeterince nasibini aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.