Kırım kongo da ürküten sonuç

Kırım kongo da ürküten sonuç

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necla Eren Tülek, Türkiye'de Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı'ndan ölen hasta sayısının yüzde 5 civarında olduğunu, ancak bu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necla Eren Tülek, Türkiye'de Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı'ndan ölen hasta sayısının yüzde 5 civarında olduğunu, ancak bu yıl 2 ay içindeki ölümlerle yüzde 10 ulaştığını söyledi.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı'nda KKKA şüphesi ile 2 ay içinde 66 hastanın başvuruda bulunduğunu belirten Prof. Dr. Tülek, "Geçen yıllara oranla başvuran hasta sayısında büyük bir artış var.

Geçen yıl 1 yılda izlediğimiz hasta sayısından daha fazlasını bu yıl 1 ayda izledik. Bu 1 ayda 66 kişi fakültede tedavi gördü. Bunların 29'un KKKA hastalığı pozitif çıktı. Şu an 7 hastayı taburcu ettik. 14 Hastanın tedavisi sürüyor. 5 gün önce gelen bir hasta ile bugün Amasya'nınSuluova ilçesi Çifttebağlıca köyünde gelen H.E.'nin (57) durumu ciddiyetini koruyor" dedi.

KKKA hastalığının yüzde 100 öldüren bir hastalık olmadığını belirten Prof. Dr. Tülek, "Türkiye'de KKKA hastalığındaki ölüm oranı İran ve Pakistan'a oranla düşük. Bu iki ülkede yüzde 30 ila 40 arasında ölüm oranı değişiyor.

Türkiye'de ölüm oranı bu yıla kadar yüzde 5 civarındaydı. Bu sene yüzde 10'a varan bir artış olduğu gözleniyor. Yanı ölüm oranları yükseliyor. Şimdiye kadar fakültede tedavi gören 5 hastamızı kaybettik" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.