Kimse tuzu kuru oturmasın !

Kimse tuzu kuru oturmasın !

Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, Ordu'nun Ankara'da hiç olmadığı kadar güçlü bir konumda olduğunu belirterek, "Bunu değerlendirmek lazım; kimse tuzu kuru oturmasın, proje üretsin" dedi.

Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, Ordu'nun Ankara'da hiç olmadığı kadar güçlü bir konumda olduğunu belirterek, "Bunu değerlendirmek lazım; kimse tuzu kuru oturmasın, proje üretsin" dedi.
Vali Dr. Said Vakkas Gözlügöl yaptığı açıklamada, Ordu'nun Ankara'da temsil noktasında gücünü değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Ordu'nun kabinede çok güçlü iki bakanı ve milletvekilleri olduğunu hatırlatan Vali Gözlügöl, "Ordu'nun toprağı, güneşi, genç iş gücü, vizyonu, aklı ve fikri var. Ordu hiç bu kadar şanslı olmamıştı. Dolayısıyla Ordu'nun şaha kalkması için hiçbir engel yok" diye konuştu.
Vali Gözlügöl, Ordu ilinin yatırım teşvikleri konusunda da büyük fırsatlarını olduğunu ifade ederek, "İlimiz yatırım teşvikleri kapsamında enerji teşviki diğer taraftan iş yapabilecek sanayicilerimiz için doğal gaz kapımıza kadar gelmiş durumdadır.

  Bir taraftan AB'nin sonsuz fırsatları karşımızda. Bugünlerde koordinatörlüğünü kurduğumuz ve 2009 başında bitecek, su ürünlerine ilişkin programın açılışını yapıyoruz. Proje tekliflerini kabul edeceğiz. 268.9 milyon euroluk bir miktar. Bu büyük para, proje yapıp hazırlayanlara verilecek. Dolayısıyla ne kadar çok güzel proje yaparsak, o kadar çok hibe alırız. Ordu'nun şaha kalması için bir engel göremiyorum" şeklinde konuştu.

   Bu kadar çok zenginliği bulunan Ordu'daki iş adamlarına seslenen Vali Gözlügöl, sözlerine şöyle devam etti: "İl Özel İdaresi'nin çok önemli gayri menkulleri, mülkleri arazileri var. Turizm, ekonomi, istihdam her alanda proje üretelim. Bu değerlerimizi alın kullanın. Arazi, iş gücü her ne varsa sizin dedik. Ama şu ana kadar tek bir talep gelmedi. Bu nedenle hep beraber silkinmemiz gerekiyor.

   Şaha kalkmamız için önümüzde hiçbir engel bulunmadığına göre, yarınlarımıza karşı büyük sorumluluklarımız var. Tuzumuz kuru kuru oturmayalım. 'Birileri şunları neden yapmıyor', 'bu böyle yapılmalıydı'ları artık bırakalım.

  Konuşmalar yerine elimizi vicdanımıza koyup bir şeyler yapmanın gayreti içerisine girelim. Öyle güzel bir coğrafyada yaşıyoruz ki, huzurun ve verimliliğin her türlüsü var. Özellikle zenginlerimize söylüyorum, ne olursunuz bir şey yapmıyorsanız bile şu denize tekne, yat alın. Biraz harcayın, yaşatın, gösterin. Siz kullanmıyorsanız dahi biz görüntüsünü görmek istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.