Kapatma Davası Pazartesi Görüşülecek

Kapatma Davası Pazartesi Görüşülecek

AKP’ nin Kapatılmasına İlişkin İddianame Pazartesi Görüşülecek

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili iddianamenin kabul edilip edilmeyeceğine ilişkin olarak, "Bir sıkıntı olmazsa pazartesi günü konuyu görüşmeye başlayacağız" dedi.
Makamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Kılıç, önemli açıklamalarda bulundu. AKP kapatma davası iddianamesine ilişkin raportörden bilgi aldığını ifade eden Kılıç, raportörün kendisine en geç yarın itibarıyla raporu tamamlayabileceğini söylediğini belirtti. Raportörün raporu tamamlamasının ardından üyelere dağıtılacağını ve hafta sonu üyelerin raporu inceleyeceğini kaydeden Kılıç, "Bir sıkıntı olmazsa pazartesi günü konuyu görüşmeye başlayacağız" dedi.
Üniversitelerde başörtüsü serbestisine yönelik Anayasa değişikliğiyle ilgili incelemeyi de aynı raportörün yaptığını söyleyen Kılıç, raportörün AKP hakkındaki kapatma davasının ardından başörtüsüne ilişkin incelemesine ara verdiğini belirtti. Kılıç, bu konuyla ilgili raporun da en kısa sürede tamamlanarak karara bağlanacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.