Kalmar Belediyesi ile anlaşma

Kalmar Belediyesi ile anlaşma

Türkiye Belediyeler Birliği ve İsveç Belediyeler Birliği'nin(SAL AR) gerçekleştirdiğ i Belediyeler Ortaklık Ağı Projesi(TUSENET ) kapsamında İsveç'in Kalmar Belediyesi ile Ordu Belediyesi arasında yerel ekonomik kalkınma ve büyüme, küçük ve orta boy işlet

Türkiye Belediyeler Birliği ve İsveç Belediyeler Birliği'nin(SAL AR) gerçekleştirdiğ i Belediyeler Ortaklık Ağı Projesi(TUSENET ) kapsamında İsveç'in Kalmar Belediyesi ile Ordu Belediyesi arasında yerel ekonomik kalkınma ve büyüme, küçük ve orta boy işletmelerin desteklenmesi, istihdam ve turizm konularında çalışmalar yapmak üzere işbirliği anlaşması imzalandı.

İsveç"in Kalmar Belediyesi adına Kent Konseyi Başkanı Roger Kaliff, Meclis üyeleri Nasim Malik, Tamas Lakatus, Belediye görevlileri Bo Lindholm ve Tove Lund"un da katıldığı toplantı Ordu Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşti.

   Belediye Başkan Yardımcıları ve Ordu Belediyesi Meclis Üyelerinin de hazır bulundukları imza töreninde konuşan Başkan Seyit TORUN, misafirlere seslenerek “Gelecek kuşakların yarınlarını şekillendirmede bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyoruz” dedi.

   Belediyeler Birliği ile yürütülen ortak çalışmalar kapsamında 2006 yılında Türkiye"den 22, İsveç"ten de 5 Belediye"nin katılımı ile gerçekleştirilen TUSUNET projesinde, Karadeniz"den Ordu, Samsun, Giresun ve Amasya"nın bu projede yer aldığını belirtti.

    2007 Ağustos ayında da Ordu Belediyesini temsilen Kalmar"a gittiklerini ve oradaki çalışmaları yerinde incelediklerini de belirten Başkan TORUN, turizm ve ekonomik kalkınmada çalışmalar yapmak istediklerini söyledi. Başkan Seyit TORUN son olarak “Birlikte başlattığımız bu işbirliği anlaşması ile birlikte bugünlerde değil, yarınlarda da sizlerle birlikte olmak istiyoruz. Gelecek kuşakların yarınlarını şekillendirmede bizlerle olduğunuz için teşekkür ediyoruz” dedi.


Kalmar Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Roger Kaliff ise yaptığı konuşmada “Bu imzaladığımız protokol sembolik değildir. Zaman bu çalışmayı işe dökmek ve Türkiye"yi AB üyeliğine entegre etme zamanıdır” dedi. Daha önce 20 AB üyesindeki ülkeye dayanarak bunu söylediğini vurgulayan KALİFF, “AB üyeliği için yerel otoritenin gelişmesi, hem demokratik açıdan hem de halklar arasındaki ilişkilerin kuvvetlenmesi açısından önemlidir.

   Bu anlaşma ile bu ilişkileri Kalmar ve Ordu arasında güçlendiriyoruz. Ordu"dan Türkiye kültürü hakkında birşeyler öğrenmek bizim için Kalmar"da da önemli olacak. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından imza törenine geçilerek karşılıklı olarak anlaşma imza altına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.