İlk İtfaiye örgütlenmesi 12 Mart 1579 yılında Padişah 3. Murat'ın İstanbul kadısına gönderdiği Fermanda, her evde bir fıçı su ve bina yüksekliğinde bir merdiven bulundurmasını buyurmuştur. Halka ise yangın çıktığında kaçmayıp söndürmesini emretmiştir. O yıllarda kentte yüksek bir binanın tepesinde yada, yangın gözlemek için özel olarak yapılmış bir kulede, gözcü bulundurdu. Herhangi bir yerde yangın gören gözcüler, tulumbacılara bildirir, tulumbacılarda tulumbayı sırtla, sokaklarda bağıra bağıra yangın yerine gelirlerdi.
Yangın söndürme görevi 25 Eylül 1923'de Belediye'ye devredilerek 85. yılını kutladığımız bu günderde Belediye hizmeti olarak kabul edildi. Bugün Belediyelerde ve büyük endüstri kuruluşlarında İtfaiye Örgütü bulunmaktadır. 
İnsanların ve tüm canlıların hayatı için kendi hayatını tehlikeye atan kutsal bir mesleğin temsilcileri olan itfaiyeciler toplum için en büyük güven unsurudur. Ordu iline yakışır bir itfaiye teşkilatı olma gayreti ve çalışmaları içinde olan Ordu Belediyesi İtfaiyesi, kurulduğu günden itibaren vatandaşların can ve mal güvenliğini temin için hizmet vermeye ve her türlü yangınlar karşısında cansiperane tutumu ile belediye sınırları içinde ve dışında günün 24 saati görevine kesintisiz devam etmektedir. İtfaiye Haftası Kutlama Programı 25 Eylül 2008 Perşembe Saat 10.00"da İtfaiye araçları ile şehir turu Saat 15.00"da Soya Fabrikası yangın ve kurtarma tatbikatı 26 Eylül Cuma Saat 10.20"de Mehmet Akif İlköğretim Okulu Yangın Tatbikatı ve İtfaiye malzemelerinin tanıtıldığı stant açılışı Saat 14.00"da Atatük Lisesi"nde Yangın Tatbikatı ve İtfaiye malzemelerinin tanıtıldığı stant açılışı . İtfaiye Haftası kutlamaları kapsamında Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından hafta boyunca okularda yangın ve deprem kitapçıkları ile stikır,magnet dağıtımı yapılacağı söylendi. |
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.