Işık kapama eyleminde organizasyon eksikliği

Işık kapama eyleminde organizasyon eksikliği

TEMA tarafından küresel ısınma konusunda kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla ülke genelinde gerçekleştirilen "Enerji Tasarrufuna Çağrı" etkinliği kapsamında ışıklarının 10 dakika...

TEMA tarafından küresel ısınma konusunda kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla ülke genelinde gerçekleştirilen "Enerji Tasarrufuna Çağrı" etkinliği kapsamında ışıklarının 10 dakika süreyle kapatılması planlanan Ordu'da organizasyonda yaşanan sıkıntı nedeniyle bazı yerlerin ışıkları kapatılamadı.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen ''Enerji Tasarrufuna Çağrı'' etkinliği kapsamında TEMA Vakfı Ordu Temsilciliğine destek vermek isteyen çevreciler İlk Adım Anıtı'nda buluştu.

Plana göre, belediyeye ait İlk Adım Anıtı'nı çevreleyen florasan aydınlatma sütunları ile TEDAŞ' ait sahil kordonu lambaları enerji tasarrufu konusuna dikkat çekmek amacıyla 10 dakika süreyle kapatılacaktı. Ancak belediyeye ait İlk Adım Anıtı'nın ışıkları personelin yanlış anlaması sonucu 20.50'de kapatıldı.

Saat 21.00'de ise İlk Adım Anıtı'nın ışıkları yakılırken, TEDAŞ'a ait sahil yolu ve kordon boyu üzerindeki aydınlatma lambaları kapatıldı.

TEMA Vakfı Ordu İl Temsilcisi Nilgün Gözükan, organizasyondaki yaşanan sıkıntıyı iletişim sorununa bağladı. "Önemli olan burada topluma enerji tasarruf konusunda mesaj vermekti" diye konuşan Gözükan, "Bu eylem bir şalter indirme eylemi değildir.

Bu eylem, doğal kaynakların hızla tükendiği bir dönemde, tasarrufa yönelik bir uyarı tarzıdır. Küresel ısınmanın getirdiği ekolojik kıyamete karşı bir tedbir anlamında bir çalışmadır" dedi.

Ordu'daki 10 dakika ışık kapatma eylemine ünlü reklamcı ve grafiker sanatçı Uğurcan Ataoğlu da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum