İlhan Selçuk'un Durumu "Riskli"

İlhan Selçuk'un Durumu "Riskli"

İlhan Selçuk'un kalp ameliyatı sona erdi.


Saat 09.00 sıralarında başlayan ve Doç. Dr. Atıf Akçevin'in yönetiminde gerçekleştirilen ameliyat yaklaşık 5 saat sürdü. Sabah saatlerinden itibaren hastaneye ziyaretçi akını sürerken, ameliyatın bittiği yönünde gelen bilgi sevinçle karşılandı.

Ameliyatın başarılı bir şekilde sona erdiğinin duyulması üzerine bekleyenler sloganlar eşliğinde alkışladı.

Amerikan Hastanesi doktorlarından Doç. Dr. Akıf Akçevin, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk'un kalp ameliyatının başarılı geçip geçmediğinin önümüzdeki günlerde belli olacağını belirterek, "Durumu hakikaten riskli" dedi.
Doç. Dr. Atıf Akçevin ve Dr. Oryal Gökdemir, yaklaşık 5 saat süren operasyonun ardından basın toplantısı düzenledi.

Doç. Dr. Atıf Akçevin, İlhan Selçuk'un 30 Mart akşamı göğüs ağrısı, öksürük ve taşikardi şikayetleriyle acil servise getirildiğini hatırlatarak, "Hastada şok belirtileri olduğu gözlenmiş ve yoğun bakıma alınmıştır. İlk öl çümlerde ekokardiyografide enjeksiyon fonksiyonu dediğimiz ve kalbin pompalama gücünü gösteren parametre yüzde 15 bulunmuştur.

Normalin alt sınırı yüzde 45 veya 50'dir. Yoğun tedavi ile bulgularda düzelme görülmüşse de enjeksiyon fransyonu yüzde 25'in üzerine çıkarılamamıştır. Bu tablo ilk 6 ay için y üzde 40 mortalite riski taşıdığından ameliyat şansı olup olmadığı araştırılmıştır.

Dr. Murat Tuzcu'nun da katıldığı incelemede ana damar ve 3 kroner damarda ciddi darlıklar olmakla birlikte anatomik yapının ameliyata uygun olduğu görülmüştür. Ayrıca mikral kapağında önemli bir kaçak olduğu saptanmıştır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.