İlçe Başkanı Tomakin Coştu...

İlçe Başkanı Tomakin Coştu...

Tomakin, "Bazı üniversitelerimizde başta rektörlerimiz olmak üzere Anayasa Mahkemesi'nin kararının farklı çıkabileceğini ihtimal dahinde tutmuşlardır. Anayasa Mahkemesi tekrar iptal ederse tekrar başlarını açtırmak doğru olmaz düşünceleri var. Yasalar iht

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Merkez İlçe Başkanı Halit Tomakin, başörtülü öğrencileri üniversitelere girmesine izin vermeyen rektörlere tepki gösterdi.
Halit Tomakin yaptığı açıklamada, kanunların ihtiyaçlardan doğduğunu belirterek, başörtüsü yasağını devam ettiren rektörleri kanunları ihtiyaç olarak görmemekle suçladı. Rektörlerin kanunlara kendilerince yorum yaptıklarını ve bu şekilde değerlendirdiklerini ifade eden Tomakin, "Bazı üniversitelerimizde başta rektörlerimiz olmak üzere Anayasa Mahkemesi'nin kararının farklı çıkabileceğini ihtimal dahinde tutmuşlardır. Anayasa Mahkemesi tekrar iptal ederse tekrar başlarını açtırmak doğru olmaz düşünceleri var. Yasalar ihtiyaçlardan doğar. Demek ki rektörlerimiz kanunları ihtiyaç olarak görmüyor. Yasalara kendilerince yorum yaparak değerlendiriyorlar" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) çarşamba günü Anayasa Mahkemesi'ne yapacağı başvuruyu değerlendiren Tomakin, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanı seçimlerinde de aynısını yaptılar. Kamu ve milletin vicdanında yer bulan olayı, halkın emrindeki Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Nitekim mahkemede beklenen kararı vermiştir. İsminde halk kelimesi geçen bir parti, onun dışında bütün düşünceleri ve dünyası halkın dışındadır. 22 Temmuz seçimlerinde halk onları layık olduğu yere göndermiştir. Halen halkın değerleriyle oynamaya ve aşağılamaya devam ediyorlar. Asıl türban üzerinden siyaset yapanlar kendileridir."
Anayasa Mahkemesi'nin yasağının devamı konusunda bir karar vermesi durumunda, hukukun önünde kimsenin duramayacağını belirten Tomakin, bu mahkemenin vereceği kararın herkesi bağlayacağına dikkat çekti. Tomakin, "Mahkeme kararına uymamak, Türkiye Devleti'nin temel dinamikleriyle oynamak demektir. Böyle bir durumda AK Parti'nin her alanda olduğu gibi B, C ve Z'ye kadar planları vardır. Yeni bir Anayasa hazırlanıyor. Taslakları kısmen kamuoyuna yansıdı. Bu sorun meclis, halk ve referandumla anayasa değişikliğiyle çözüm bulunacak. Değişen şartlara göre başka planlar olacaktır. Zaten ülkeyi idare edenlerin B planları olmama lüksleri yoktur" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.