Havanız zehirli, kömürünüz bol olsun !

Havanız zehirli, kömürünüz bol olsun !

Bakanlar Kurulu kararı ve Enerji Bakanlığı aracılığıyla Ordu'ya 35 bin 850 ton kömür geldiği açıklandı.

   Hava kirliliğine katkı yaptığını düşündüğümüz AKP yönetimi zamanında yoksullara yardım adı altında dağıtılan kömürün kalitesi konusunda bir açıklama yapılmamışken Bakanlar Kurulu kararı ve Enerji Bakanlığı aracılığıyla  Ordu'ya 35 bin 850 ton kömür geldiği açıklandı.

Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, Bakanlar Kurulu kararı ve Enerji Bakanlığı aracılığıyla yoksul ailelere dağıtılması için 35 bin 850 ton kömür geldiğini söyledi.

Vali Gözlügöl yaptığı açıklamada, ""Milli enerji kaynaklarımızın işletilerek ekonomiye kazandırılmasını sağlamak, fakir ve yardıma muhtaç ailelerin ısınma ihtiyaçlarını bilâ bedelsiz olarak karşılayarak ekonomik sıkıntılarını hafifletmek amacıyla Bakanlar Kurulumuzun almış olduğu bir kararla, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızca ülke genelinde yapılan kömür yardımları, 2007 yılında ilimiz genelinde de devam etmiştir. Bu yardımdan; fakir ve yardıma muhtaç durumda bulunan vatandaşlar ile geçici olarak küçük bir yardım sağlanması halinde topluma faydalı hale gelebilecek kişiler faydalandırılmıştır. Bu konumda olan vatandaşlarımıza, il genelinde toplam 35.850 ton kömür dağıtımı yapılmıştır. Kömürlerin dağıtımında ise bu yıl farklı bir uygulama ile fakir ve yardıma muhtaç ailelerin Valiliğimizde sıra beklememesi ve ek bir maliyet yüklemeden bu yardımı alabilmeleri için muhtarlıklar(mahalle ve köy) aracılığı ile vatandaşlarımızın başvuruları alınmış, kömür yardımı almaya hak kazanan vatandaşlarımız yine muhtarlıklar aracılığı ile bildirilmiştir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca dağıtımı yapılan kömürün teknik özelliği ise, Çorum İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından AG Laboratuarında test ettirilmiş ve net kalori değeri alt sınırı 4032 Kcal/kg olduğu tespit edilmiştir. 2007 yılı içerisinde, ilimize 35.850 ton kömür tahsisi yaparak, fakir ve yardıma muhtaç ailelerimizin ısınma problemlerinin çözümüne katkı sağlayan öncelikli olarak Hükümetimiz ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Mehmet Hilmi Güler"e, tüm Ordulu hemşerilerimiz adına teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum