Güler: Karadeniz yaşam merkezi olacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, küresel ısınmayla Akdeniz'den Karadeniz'e doğru 350 kilometrelik bir bantın devamlı kuzeye doğru yaklaştığını belirterek,
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, küresel ısınmayla Akdeniz'den Karadeniz'e doğru 350 kilometrelik bir bantın devamlı kuzeye doğru yaklaştığını belirterek, "Belki yakın bir gelecekte Fatsa dahil olmak üzere Karadeniz Bölgesi aşırı sıcaklardan kaçacak olan kişiler için hem sığınak yeri hem de bir yaşam merkezi olacak" dedi.
Fatsa Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları inceleyen ve Balıkhane Projesi inşaatı alanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Güler, "Fatsa Karadeniz'in en güzel ilçelerinden biriydi. Şimdi artık en güzelleri arasında bulunuyor. Bu tabi yatırımla, öngörüyle oluyor.
Fatsa Belediye Başkanımız buraya gerçekten çok güzel hizmetler yaptı. Milletvekilimiz Eyüp Fatsa'nın çok büyük katkıları oldu. Fatsa güzellikleriyle yarışan ilçelerimizden bir tanesi. Son gezdiğim Balıkhane Projesi hem estetik hem de gelir getirici özelliğiyle Fatsa'yı istisnai bir konuma getiriyor.
Kültür Sarayı ile Kapalı Otoparkı ile Balıkhanesi ile çok güzel bir hale geliyor. Fatsa turizm açısından da harikulade bir yapıya sahip. Zaten küresel ısınmayla Akdeniz'den Karadeniz'e doğru 350 kilometrelik bir bant devamlı kuzeye doğru yaklaşıyor.
Belki yakın bir gelecekte Fatsa dahil olmak üzere Karadeniz Bölgesi aşırı sıcaklardan kaçacak olan kişiler için hem sığınak yeri hem de bir yaşam merkezi olacak. Şimdiden Türkiye'nin geleceği burada hazırlanıyor. Turizm açısından bir cazibe merkezi olacak" diye konuştu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Fatsa'da inceleme yaparken gördüğü değirmen çarkından etkilenerek Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'a bu çarklardan elektrik üretmeyi önerdi. Bakan Güler, bu konuyla ilgili, "Bu çarklar suyla mademki dönüyor su da akıyor orada. Bundan pekala elektrik üretilebilir diye düşündük. TEMSAN küçük değirmen türü tribünler yapıyor. Bunun etüdünü yaptıktan sonra kullanma imkanını arayacağız. Eğer başarılı olursa belki Fatsa'nın balıkhanesin elektriğini ve parkının
elektriğini yenilenebilir enerjiyle hallolmuş olacak. Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ilçede önemli uygulamalar yapmış inşallah diğer ilçelerimize de örnek olacak" diye konuştu.
Bakan Güler, Fatsa Elekçi ve Bolaman ırmaklarında daha önceden hidroelektrik santralleri yapılmasıyla ilgili de, "Hidroelektrik santralleri anlamına gelen HES'ler var. Onlarda büyük bir atılım var Türkiye'de Karadeniz'in suları da büyük ölçüde boşa akıyordu. Onları şimdi yenilenebilir enerji üretmek üzere devreye alıyoruz.
Halkımız için de bir gelir kaynağı. Termik santraller konusunda Fatsa'ya bir müracaat yok. Zonguldak ve Samsun'a var. Buralarda müsait yer yok, olsa tavsiye ederim. Çünkü termik santraller artık çevreyi kirletmeyen en azından kirlettiği zannedilen tesislerdi. Alınan tedbirlerle yeni teknolojik uygulamalarla çevreyi kirletmiyor" şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.