Göçük yol şehit cenazesiyle hatırlandı

Göçük yol şehit cenazesiyle hatırlandı

ORDU'nun merkeze bağlı Gökömer Köyü'nün yolu, geçtiğimiz hafta eriyen kar sularının toprağı yumuşatmasıyla çöktü.

ORDU'nun merkeze bağlı Gökömer Köyü'nün yolu, geçtiğimiz hafta eriyen kar sularının toprağı yumuşatmasıyla çöktü. 4 köyü birbirine bağlayan grup yolu araç ve yaya trafiğini olumsuz etkilerken, vatandaşlar da yaklaşık 40 metrelik uçurumun kenarında hayatlarını tehlikeye atarak yoldan geçebiliyordu.
1 haftadır çökmüş yola uğramayan Devlet, Gökömer Köyü'nden Piyade Komando Er Ahmet Bayazit'in şehit olmasıyla birlikte harekete geçti.

Hakkari Otluca Dağ ve Komando Tugayı'nda askerlik görevini yapan ve Kuzey Irak'ta bölücü örgüte karşı sürdürülen operasyonda şehit düşen Piyade Komando Er Ahmet Bayazit'in ailesine haber vermek için dün köye giden komutanlar ve sağlık ekibi, Gökömer-Hürriyet- Şenocak ve Alınca köylerini birbirine bağlayan grup yolda heyelan nedeniyle aileye ulaşamadı.
Şehit ailesinin evine ulaşmak için araçlarını yol kenarına bırakan sağlık ekipleri ve komutanlar, yaklaşık 4 kilometrelik yolu yaya olarak yürümek zorunda kalmıştı. Komutanlar, İl Özel İdaresi ekiplerine, aşırı çamurlu ve heyelan nedeniyle kapalı olan köy yolunun mutlaka açılması gerektiğini söyleyince İl Özel İdaresi, bir haftadır uğramadığı köye 20 kamyon dolusu çakıl ve iki adet iş makinesi gönderdi.
Hemen harekete geçen ekipler, heyelan olan yolda patlattıkları 6 dinamitle, taş ve kayalıkları parçalayan İl Özel İdaresi görevlileri, yolu açarak çamurlu olan yerlere de çakıllayarak asfaltladı.
Gökömer Köyü Muhtarı Ali Dervişoğlu, defalarca telefon etmelerine karşın, yetkililerin bir türlü köy yolunu açmadığını söyleyerek, "Köyümüzden askere gönderdiğimiz kınalı kuzumuzun şehit haberi gelince, son çare olarak derdimizi şehit ailemizi ziyarete gelen komutanlarımıza anlattık.
Talebimizi haklı bulan komutanlarımız ilgilere söyleyerek yolun derhal açılmasını istedi. Şimdi şehidimiz var diye bir haftadır uğramayan Devlet, köyümüze 20 kamyon dolusu çakıl ve iki adet iş makinesi gönderdi. Ama biz de sevinecekmiyiz, ağlayacakmıyız bilemiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.