Ermenistan'a zeytin dalı

Ermenistan'a zeytin dalı

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, yeni kurulan Ermenistan hükümetine uzlaşı ve diyalog için yeşil ışık yakarak, "Türkiye, Ermenistan'la ilişkilerini normalleştirmek arzusundadır" dedi.

"Avusturya ve Türkiye'nin Komşuluk Çalıştayı" isimli seminer, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve Avusturya Dışişleri Bakanı Dr. Ursula Plassnik'in açılış konuşmalarıyla başladı.
Türkiye'nin Ermenistan ile ilişkilerini normalleştirme arzusunda olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Ali Babacan, "Özellikle yeni kurulmuş olan Ermenistan hükümetiyle Türkiye diyalog yollarını açık tutmaktadır" ifadesini kullandı.

Babacan, konuyu hem Ankara'da bulunan Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik ile katıldığı bir panelde, hem de konuk bakan ile ortak basın toplantısında dile getirdi.

Ermenistan'da yeni kurulan hükümet ile diyalog kapılarını açık tuttuklarını söyleyen Babacan, Azeri-Ermeni ihtilafına da değinerek, Dağlık Karabağ konusunun bölgede barış ve istikrarın önündeki en kritik engel olmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Uluslararası toplumun soruna acil bir çözüm bulması gerektiğinin altını çizen Babacan, Azerbaycan ve Gürcistan'ın toprak bütünlüğü konusundaki meşru kaygılarına yeterince cevap vermeyen herhangi bir çözümün başarısız olacağını söyledi.

Babacan'ı dinleyen Avusturya Dışişleri Bakanı Plassnik ise, Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan'ın "Türkiye ile diyaloğa hazırız" açıklamasını hatırlatarak, Babacan'ın sözlerinden Türkiye'nin diyalog kapısını açık tuttuğunu anladığını söyledi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.