Ergenekonda 40 yeni gözaltı
''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının başvurusu üzerine İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi ''yakalama, arama ve inceleme'' kararı verdi.
''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının başvurusu üzerine İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi ''yakalama, arama ve inceleme'' kararı verdi.
Karar çerçevesinde, polis ekipleri 6 ilde eş zamanlı olarak adresleri belirlenen kişilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıyor. Gözaltına alınan bazı isimlere dair bilgi alınamıyor.
İstanbul
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, İstanbul'da gözaltına alındı. Çınar'ın Maltepe'deki evine sabah saatlerinde gelen polisler, evde yaklaşık 2,5 saat inceleme ve arama yaptı.
Polislerden bazıları, son olarak Gölcük Donanma Komutanlığı'nda görev yaptığı belirtilen emekli Kurmay Albay İlyas Çınar'ı gözaltına alarak, şubeye götürdü.
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Yeditepe Üniversitesi'nde de inceleme yapılıyor. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, saat 07.15'de, Kayışdağı'ndaki Yeditepe Üniversitesi yerleşkesine geldi.
Ekipler, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Ahmet Serpil ile görüştükten sonra rektörlük binasının 3. katında yer alan üniversitenin mütevelli heyeti başkanı Bedrettin Dalan'a ait bölüme çıktı.
Ekiplerin, buradaki incelemeleri sürüyor. Bu arada, Dalan'ın yurt dışında olduğu ileri sürüldü.
Sivas
Sivas'ta ''Ergenekon soruşturması'' kapsamında gözaltına alınanların sayısı 11'e yükseldi. Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyon kapsamında 2 kişi daha gözaltına alındı.
Gözaltına alınan 11 kişinin Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgusu devam ediyor.
Bazı illerle birlikte eş zamanlı yapılan operasyonun ön hazırlığının uzun zamandır sürdüğünü ifade eden emniyet yetkilileri, soruşturmanın devam ettiğini belirttiler.
Bu kişilerle birlikte 2 adet el bombası, 1 adet ''kalem silah'', çok sayıda ruhsatsız av tüfeği, kesici aletler, 36 adet mermi ve bol miktarda dijital materyal ele geçirildiği belirtildi.
Ankara
Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Ankara'daki evinde arama yapmak üzere emniyet mensupları evine geldi.
Polis ekipleri sabah erken saatlerde Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel ile Engin Aydın'ın evlerine giderek, arama başlattı.
Polisin mahkeme kararı uyarınca bu kişilere ait evlerde yürüttüğü arama devam ediyor.
Aramaların ardından bu kişilerin gözaltına alınacağı bildirildi.
Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün İstanbul'daki evinde de arama yapılıyor. Prof. Dr. Küçük'ün Fatih Balat Tahtaminare Mahallesi Fener Kireçhane Sokağı'ndaki evine gelen polis ekipleri, çilingir yardımıyla kapısını açtırdıkları eve girerek arama çalışması başlattı.
Ankara'daki evi de aranan Küçük'ün, İstanbul'daki evinde gerçekleştirilen ve halen süren aramanın, bir avukat nezaretinde yapıldığı öğrenildi.
Gözaltına alınan Prof. Dr. Yalçın Küçük, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Küçük, "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna, "Diktatörya" cevabını verdi.
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün Çankaya'daki evinde, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın ise general lojmanlarındaki ikametinde polis ekiplerince arama yapılıyor.
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin ''yakalama, arama ve inceleme'' kararı uyarınca Ankara'da evlerinde arama yapılan kişi sayısı 6'ya yükseldi. Bu kişilerin ev aramaları tamamlanınca gözaltına alınarak sağlık kontrolünden geçirileceği ve daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenildi.
İzmir
"Ergenekon soruşturması" kapsamında İzmir'de bir yüzbaşı ile emniyet amirinin gözaltına alındığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu, İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Emniyet Amiri E.E. ile ismi açıklanmayan denizci bir yüzbaşı gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen talimat üzerine gözaltına alınan 2 kişinin İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne getirildiği öğrenildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.