Engelli ve çocuklara ucuz  yolculuk

Engelli ve çocuklara ucuz yolculuk

Ordu Belediyesi Otogar Müdürü Kaya Furtun, özürlü ve 6 yaşından küçük çocukların yüzde 50 indirimli seyahat edebileceğini söyledi.

Ordu Belediyesi Otogar Müdürü Kaya Furtun, özürlü ve 6 yaşından küçük çocukların yüzde 50 indirimli seyahat edebileceğini söyledi.


Müdürlük olarak yeni otogar yönetmeliği hazırlığı içerisinde olduklarını belirten Kaya Furtun, özürlüler ve aileleri tarafından koltuk talep edilen 6 yaşından küçük çocuklar için indirimlerin zorunlu olduğunu bildirdi.

Karayolları taşıma yönetmeliğinde yer alan ancak uygulamada daha önce sıkıntı yaşanan konular hakkında tüm firmaları bilgilendirdiklerini anlatan Kaya, uygulamanın resmen başladığını açıkladı. Daha önce vatandaşlardan bu tür taleplerin geldiğini belirten Kaya, "Küçük çocukların aileleri ve özürlülerin daha önce indirimli seyahat yönünde talepleri oluyordu.

Biz de bu yöndeki yoğun talepler üzerine yaptığım araştırmalar sonrasında bu tür avantajların olduğunu tespit ettik ve yeni yönetmeliğimizin içine de koyduk. Bundan sonra yüzde 40'ın üzerinde özrü bulan özürlüler ve koltuk talep etmesi halinde 6 yaşından küçükler yüzde 50 daha ucuza seyahat edebilecek" dedi.


Altı yaşından küçüklerin ailelerinin kucağında gitmesi halinde ise ücret talep edilemeyeceğini belirten Furtun, 6-12 yaş arası çocukların da yine yüzde 50 indirimden yararlanabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.