Emep'ten 1 Mayıs çağrısı

Emep'ten 1 Mayıs çağrısı

Emek Partisi Ordu İl Şubesi'nden 1 Mayıs işçi bayramı için çağrı geldi. Emek partisinden, 1 Mayıs günü saat 12:00 da belediye önünde toplanacakları söylendi.

Emek Partisi Ordu İl Şubesi'nden 1 Mayıs işçi bayramı için çağrı geldi. Emek partisinden, 1 Mayıs günü saat 12:00 da belediye önünde toplanacakları söylendi.
Emek Partisinden yapılan açıklamada; Dünya işçi sınıfı ve ezilen halkları gibi ülkemizin “ayak takımı” olan işçi ve emekçiler Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs"ı kutlamaya hazırlanıyor

Polis Günü nedeniyle Şişli"den Taksim"e kadar trafiği kapatarak Taksim"de kutlama yapan İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü, bu ülkenin yükünü çeken işçi ve emekçilere Taksim"i kapatmak istemektedir. Bununla birilikte Başbakan da seviyeyi o kadar düşürdü ki, işçi ve emekçilerin kararlığı karşısında seçim zamanı oylarını almak için “başı üstünde tuttuğu” işçi ve emekçilere karşı asıl düşüncesini dillendirdi. Onları “ayak takımı” olarak aşağıladı. Ama o da biliyor ki, ayaklar baş olacaktır.

İşsizlik, yoksulluk, açlık her gün daha fazla artarken sorumluluk almama “becerisini de” gösterebiliyorlar.
IMF programları işsizlik ve yoksulluk getiriyor
İşsizliği artıran, tarımı, fındığı çökerten, halkımızı perişan eden, Türkiye"yi uluslararası sermayeye peşkeş çekmeyi tek politika olarak gören AKP Hükümeti ve önceki hükümetlerdir. Dışa bağımlı bu politikalara bağlı olarak buğdaydan pirince, kuru fasulyeden bulgura tüm tahıl ürünlerine ve tüm temel besin maddelerine sürekli zam yapılmaktadır. İşsizlik çığ gibi büyümek de, özelleştirmeler devam etmektedir. Sağlıkta yıkıma yol açan, halkın geleceğini karartan SSGSS Yasası çıkartılmıştır.

Hükümet; emekçi kitlelerin hoşnutsuzluğu henüz ayaklanma düzeyine yükselmediği için, olup biteni umursamıyor; gıda fiyat artışlarını kuraklığa bağlayarak, yeterince planlı davranmadı diyerek TMO"nun üzerine yıkıyor. Ama gerçek bu değil. Asıl neden, Türkiye"yi, son 25 yıl içinde tarım ürünleri ithal eden bir ülke durumuna getiren yanlış ekonomi ve tarım politikalardır. ABD, AB ve emperyalizme bağımlılıktır.

Bağımsız, barışçı, demokratik ve laik bir Türkiye için 1 MAYIS GÜNÜ SAAT 12.00"DA BELEDİYE ÖNÜNDE AKP Hükümetine “ayakların baş olabileceğini” göstermek için buluşalımm denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.