"Devlet kaynaklarını yandaşlarına satıyor"

"Devlet kaynaklarını yandaşlarına satıyor"

CHP Bulancak İlçe Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu: "AKP hükümeti devletin gelir kaynaklarını yandaşlarına satmayı özelleştirme kabul ediyor.

CHP Bulancak İlçe Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu: "AKP hükümeti devletin gelir kaynaklarını yandaşlarına satmayı özelleştirme kabul ediyor. Devletin kendi gelirini koruması gerekirken bu durumu özelleştirme kabul ederek satıyor"dedi.

Uzunalioğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "İktidarların görevi ekonomideki mevcut kaynakların etkin kullanılmasını sağlamak ve yeni kaynak yaratmaktır. Yeni kaynaklar yaratılırken ekonomideki atıl kaynaklar harekete geçirilerek yeni kaynaklar yaratılır. İstihdam yaratan kurumların vergi ve prim yükü düşürülüp devamlılığı sağlanır. Devlete yük olan özel mal üreten kamuya ait fabrikalar, kamuya ait oteller özelleştirilir. Hm devlet asıl işlevine döner hem de devlet zarardan kurtulmuş olur”

AKP hükümetinin kaynak yaratmayı kamunun elindeki satma olarak gördüğünü de belirten Uzunalioğlu ”Kamunun gelirlerinin devredere, nereden gelirse gelsin maliyeti ne olursa olsun yeter ki para gelsin şeklinde uygulamakta. Gelirlerini Köy-Des ve belediyelere aktarmaktadır. Bu yöntemle ülkenin 85 yıllık birikimleri elden çıkarıldı. Bunun adı kaynak yaratmak değil mevcut kaynakları çarçur etmek, gelirleri tekrar siyasi yatırımları dönüştürmektir. Devletin gelir getiren kuruluşlarını özel sektöre devretmek demek devletin ileriki yıllardaki gelirlerinin önünü bugünden kesmek ve kullanmak demektir."şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.