Deprem tırı bu gün Ordu'da

Deprem tırı bu gün Ordu'da

'İletişim HayatTIR, Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım" Deprem Eğitim Tır'ı dün Samsun'daydı.

'İletişim HayatTIR, Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım" Deprem Eğitim Tır'ı dün Samsun'daydı.


Samsun Cumhuriyet Meydanı'na gelen Deprem Eğitim TIR'ı ile vatandaşlar, deprem konusunda bilgilendirildi. Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Türkiye Vodafone Vakfı'nın işbirliğiyle başlatılan ve 30 günde 20 bin kilometre kat edilerek 81 ilde eğitimler vermesinin amaçlandığını açıklandı. Cumhuriyet Meydanı'nda değişik yerlere standlar kurularak vatandaşlara 'Deprem Eğitimi El Kitabı'nı dağıtıldı.

Hedeflerinin, Türkiye'de 1 milyon adet 'Deprem Eğitimi El Kitabı'nın insanlara vererek deprem konusunda gerekli bilgiyi aktarmak istediklerini dile getiren AKUT Halkla İlişkiler Direktörü Melih Çardak, "Samsun'a 1 gün boyunca da ünlü sanatçılarla hazırlamış olduğumuz deprem uyarı filminin gösterimini yapıyoruz. Ayrıca akşamları da tiyatro oyunumuzu sergileyeceğiz" şeklinde konuştu.


Deprem Eğitim TIR'ı ise, çocuklara, yetişkinlere ve engellilere deprem öncesinde, anında ve sonrasında neler yapılması gerektiğini plazma ekranda anlatıldı. 'İletişim HayatTIR, Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım" Deprem Eğitim TIR'ının bu gün ise Ordu'da olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.