Denktaş: Ergenekon Ciddi Değil

Denktaş: Ergenekon Ciddi Değil

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türkiye'nin ikiye bölündüğünü ve iyiye gitmediğini söyledi

Beykent Üniversitesi'nin Taksim Kampüsü'nde "1. Uluslararası Strateji ve Güvenlik Çalışmaları Sempozyumu"na katılan KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, kürsüde yaptığı konuşmanın ardından verilen arada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Denktaş, AK Parti'ye ilişkin kapatma davasının AB görüşmelerini aksatıp aksatmayacağı yönündeki soruya, "Benim bu konuda bir şey söyleme hakkım yoktur. Mesele yargıya intikal etmiştir. Herkes ne kadar az konuşursa o kadar iyidir" dedi.

Gazetecilerin, Ergenekon Operasyonu'nda gözaltına alınan yazar İlhan Selçuk'u dün ziyaret ettiği ve sağlık durumuna ilişkin sorusu üzerine ise Denktaş, "Dün ben İlhan Selçuk ile görüşmedim sadece hastanedeki defteri imzaladım. Selçuk, yazılarından tanıdığım değerli bir kardeşimizdir. Hiçbir şekilde ne onun, ne de benim tanıdığım İlsever, Perinçek ve Alemdaroğlu gibi kişilerin Türkiye'de hükümet devirecek, gizli eylem yapacak, yaptıracak insanlar olmadığına parmak basarım.

 İnanılacak gibi bir şey değil. Kendilerini çok yakından tanıyorum. İnşallah gerçek çok erken zamanda meydana çıkar ve bu insanlar serbest bırakılır. Olacak iş değil bu. Zaten İlhan Selçuk'u da gözaltına aldıkları gün işin ciddi olmadığını anlamıştım" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.