"CHP gereksiz açıklamalar yapıyor"

"CHP gereksiz açıklamalar yapıyor"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, CHP lideri ve CHP Ordu İl Teşkilatı gereksiz açıklamalar yapıyor dedi.

   Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Atatürk, bayrak ve laiklik üzerinden siyaset yaptığını söyledi.

  Ünal yaptığı açıklamada, CHP adı içerisinde halk bulunmasına rağmen halka karşı siyaset yapma anlayışından kurtulamadığını söyledi.

  CHP'nin türban konusunda halkın karşısında bir direnç gösterdiğini belirten Ünal, "CHP, türban konusunda halkın yüzde 75'i tarafından olumlu karşılanmasına rağmen bunu görmezden gelmiştir" dedi.

   Ünal, CHP'nin türban konusunda yerli yersiz ve gereksiz açıklamalar yaptığını ifade ederek, "CHP, halkın onayını almış bir konu hakkında konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini ilan etmiştir.

   Bunu bir alışkanlık haline getirdiler. Başörtüsü konusunda gereksiz açıklamalar yapıyorlar. Gerek Baykal gerekse il teşkilatı başörtüsüyle ilgili kendilerini fetva ve değerlendirici bir merci olarak görmüştür. Bizim üzüntümüz başörtüsünün siyasallaşmasıdır.

    Fakat CHP, bunun gayreti içersine girmiştir. Dini konularda fetva makamı bellidir. Bu konulardaki CHP'nin tutumu son derece yanlıştır. Dolayısıyla biran önce kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğine inanıyorum" dedi.
CHP'nin laikliği inanca engel olarak koyduğunu ve son derece akıldan uzak düşünceyle anlamını yozlaştırdığını ifade eden Fatih Han Ünal, "Sürekli laikliği ortaya koyan CHP, bunun din ve vicdan özgürlüğü olmasını da göz ardı etmiştir. Bugün Avrupa'nın birçok ülkesinde laiklik var; ama hiçbirinde böyle inanç özgürlüğüne engel yoktur ve anlamı yozlaştırılmamıştır" diye konuştu.
Son olarak CHP'ye türbanla ilgili çözüm önerileri konusunda gittiklerini ancak hiçbir öneri gelmediğini hatırlatan Ünal, "CHP'nin engel olmanın dışında hiçbir katkısı olmadı. Nasıl AK Parti her geçen gün halkın desteğini artarak kazanıyorsa, CHP kendi içerisinde desteğini kaybetmeye ve erimeye başlamıştır.

   Tabii şöyle de düşünebiliriz; genel başkanlık sürecinde bu Deniz Baykal'ın ortaya koyduğu bir oyun mudur, planların bir ürünü müdür? Çünkü bu durum kendi koltuğu haricinde, ülkesi ve milletinin istikbali için hiçbir şey düşünmeyen Baykal'ın hayal ürünü olsa gerek.

  Ayrıca CHP artık Atatürk, bayrak ve laiklik üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçmelidir. Bu ülkenin ortak değerleri arkasına saklanarak, kendi düşüncelerinin mücadelesini vermeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.